Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset rammer Premier League

Innkaller til krisemøte

Premier League innkaller klubbene til krisemøte etter at corona-pandemien har rammet ligaen.

KRISEMØTE: Premier League samles for å avgjøre hva de nå skal gjøre etter at corona-pandemien har rammet sentrale aktører i ligaen. Foto: NTB Scanpix
KRISEMØTE: Premier League samles for å avgjøre hva de nå skal gjøre etter at corona-pandemien har rammet sentrale aktører i ligaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stort sett alt av idrett har blitt avlyst på ubestemt tid etter at den eksponentielt voksende corona-pandemien setter hele verden på alvorlig prøve.

Det er omtrent bare Premier League - i tillegg til det internasjonale skiforbundet (FIS) og verdenscupavslutningen i langrenn - som ennå ikke har tatt grep.

Så sent som i går kveld forsikret Premier League å spille helgas serierunde som normalt - med støtte fra statsminister Boris Johnson - noe ligaen har fått sterk kritikk for i mangelen på å ta pandemien på alvor.

Nå innkaller imidlertid Premier League til krisemøte med klubbene fredag morgen, fremkommer det av en pressemelding.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det er trolig snakk om et tidsspørsmål før også den engelske superligaen settes på vent.

Det skjer i kjølvannet av at Arsenal-manager Mikel Arteta testet positivt på coronaviruset, og hele A-laget til den engelske storklubben er i karantene.

Arteta skal ha testet positivt torsdag ettermiddag. Arsenal stengte ned treningsanlegget i London like etter.

Både Aston Villa-Chelsea og Brighton-Arsenal, som begge skulle spilles lørdag, er utsatt. Det melder Premier League i en pressemelding.

TOMME TRIBUNER: Serie A kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

Chelsea-stjerne har fått påvist coronavirus

Natt til fredag kommer også nyheten om at Chelsea-stjerna Callum Hudson-Odoi også har fått påvist viruset. Som følge er hele laget satt i karantene.

19-åringen er dermed den første Premier League-spilleren som har fått bekreftet virussmitte.

Ifølge Chelsea, som selv bekrefter prøveresultatet på klubbens hjemmeside , opplevde Callum først forkjølelsessymptomer mandag. Siden har han vært selvisolert. Alt skal stå bra til med ham.

- Personell som nylig har hatt nærkontakt med spilleren i herrenes bygning vil nå isolere seg i tråd med regjeringens helseretningslinjer. Dette vil i hovedsak omfatte hele herrelaget og støtteapparat, skriver Chelsea.

Hele Norges coronakart