Innlagt igjen

Patrik Sjöberg (56) er innlagt på sykehus igjen.

OL-HELT: Patrik Sjöberg er en meritert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB
OL-HELT: Patrik Sjöberg er en meritert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske høydehopp-legenden Patrik Sjöberg er nok en gang lagt inn på sykehus. Det opplyser han på sin egen Instagram-profil.

Årsaken er en planlagt operasjon, forteller han i innlegget.

- Jeg gikk inn til en planlagt operasjon av korsryggen som ble utført i går, skriver han.

Operasjonen var vellykket og kirurgen skal ha vært fornøyd i etterkant forteller hopplegenden.

- Operasjonen var litt lang og komplisert, og ortopedisk kirurg fortalte stolt at det var en tøff operasjon. Men han festet skruene ordentlig og det føles trygt, skriver Sjöberg.

Nå setter han i gang med rehabiliteringen.

- Det kommer til å bli tøft å sette i gang med rehab igjen fordi jeg har mistet treninger den siste tiden på grunna av høy smerte, forteller svensken.

56-åringen er blant Sveriges største friidrettsstjerner gjennom alle tider. Han er den eneste høydehopperen med tre OL-medaljer, og han satte i 1987 verdensrekord med 2,42 under et stevne i Stockholm.

Men han har virkelig ikke hatt et enkelt år. Den svenske OL-helten ble i mars alvorlig syk.

Sjöberg var innlagt på intensivavdelingen i én måned etter å ha hatt lungebetennelse og blodforgiftning.

Etter å ha blitt skrevet ut av sykehus, kom et nytt tilbakeslag - og et nytt sykehusopphold sto for tur.

Tidligere i sommer åpnet 56-åringen opp om den brutale tiden - som nesten kostet han livet.

- Jeg er takknemlig for at jeg kan stå opp. Noen dager føles det rimelig greit, mens andre dager er det en kamp. Det har med å gjøre at jeg fikk tilbake bakteriene som har satt seg i korsryggen, fortalte Sjöberg til svenske Aftonbladet.

I april delte Sjöberg skremmende bilder på sosiale medier fra sykehusoppholdet. På Instagram skrev han om den brutale opplevelsen, hvor han blant annet raste ned i vekt. Sjöberg sier nå at det vil ta ett år før han er tilbake til det normale.

- Det vil ta opp til ett år å komme tilbake. Jeg var jo seks timer fra å dø hvis jeg ikke hadde dratt til sykehus i tide. Jeg var helt overbevist om at det var corona og at jeg kunne løse det med søvn og vann. Så begynte kroppen å svikte. Jeg kunne ikke gå til toalettet, jeg måtte slepe meg dit og hadde vondt i hele kroppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer