Innlegg om fangremmen - leashen - stroppen

Har vedkommende som skrev om bruk av «leash« (flott norsk navn) noen gang brukt det selv?

Hvis man tar av brettet, så er det for å bære det, holde det i stolheisen eller sette det fra seg. I alle tilfeller vil brettet befinne seg ganske langt unna beina!

En av fordelene med brett er at det er kun en dings å drasse på. Sorry, men med stropp ville jeg snart vikle meg inn, snuble og evt. skli ned bakken med «fatale følger».

Overdrivelse, ja, men jeg mener at stroppen kan gjøre vondt verre. Jeg skulle ta av brettet for å grave et hopp med det, og jeg brukte da stropp, som jeg måtte ta av.

Jeg tror ikke det finnes noen stropper det er fantastisk å grave med. Da jeg fiklet med låsen på stroppen, måtte jeg legge fra meg brettet, og da den gikk opp, forsvant brettet. Det er en vanesak. Jo mer fikling, jo større sjanse for å miste brettet. Vanligvis vil jeg holde på bindingen mens jeg tar av brettet.

Så lenge brett ikke har «brettstoppere» på lik linje med ski, er dette en risk med eller uten stropp. Sammenlikningen med ski er ikke god, fordi både alpinski og telemarkski kan (skal) falle av hvis man faller. Dette skjer ikke på brett!!!!(unntatt med maniacs som er like farlige for seg selv som for andre)

Derfor bruker jeg ikke stropp, og er fortsatt en trygg brettkjører!

Vennlig Hilsen Even Jahnsen

even.jahnsen@hotmail.com