«Innovation» faller av

Det siste døgnet har vært svært vanskelig for «Innovation» og Knut Frostad og han mannskap. Båten er hektet fullstendig av teten i Whitbread-seilasens femte etappe og kjemper med «EF Education» om sjuende og åttende plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av de siste seks timene har den norske båten tapt 27,7 nautiske mil til lederbåten, og er nå hele 73,1 bak. «Toshiba» har tatt over ledelsen, og er utvilsomt båten som holder høyest hastighet i øyeblikket.

Men bakover er det ganske tett. Fra «Swedish Match» på andreplass til «EF Language» på sjette skiller det bare seks nautiske mil.

 Bakerst ligger som vanlig «BrunelSynergy» og dupper, tilsynelatende uten sjanser til å klatre oppover resultatlista.

Nordøstlig kurs

Knut Frostads mannskap og det svenske jentemannskapet på EF Education har tatt en noe annen rute enn de andre båtene: Nå tviholder de på sin noe mer nordøstlige kurs.

 Det er «EF Education» som leder racet etter fire etapper, og det kan kanskje være en trøst for «Innovation» at denne båten har falt ned fra tredje til sjetteplass. «Merit Cup», som før denne etappen holder andreplassen i sammendraget, har også falt bakover i feltet.

Verre for «Innovation» er det at båtene foran dem i feltet raskt kan hente inn de få poengene «Innovation» har til gode. Dermed kan det fort hende at Frostad & Co. kan ramle ned på sjuende plass når båten kommer til mål i Sao Sebastian. Trøsten må være at det er lenge til båtene er ventet å komme dit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer