«Innovation» fortsatt på andre plass

«Innovation» Kværner ligger nå på andre plass i Whitbreadseilasen. Det norske mannskapet går nå inn i det viktigste døgnet i verdens hardeste seilas. Men den norske båten holder lavest fart i tet-klynga.

Knut Frostad og det norske mannskapet har lagt seg rett foran Merit Cup og Swedish Match, mens EF Language fortsatt leder. Båtene ligger nærmest og vaker i det vindstille området ved Falklandsøyene. Et høytrykk som har ligget konstant det siste døgnet, gjør verdens tøffeste seilas til en ufarlig regatta akkurat nå. Den som først klarer å finne vinden, vil få et klart forsprang på de andre. Knut Frostad og «Innovation»s taktikk er å bevege seg mot vestsiden av høytrykket hvor vinden skal være bedre.

 Mens mannskapet ombord på «Innovation» kjeder seg og betrakter hvalene som svømmer rundt båten, har de god tid til å bekymre seg over nederlandske BrunelSunergy. Nederlenderne på sjetteplass er de eneste som har valgt å seile omveien rundt Falklandsøyene, men de er også de eneste i tetfeltet som har fart akkurat nå.

VINDSTILLE: Knut Frostad venter på vind.