«Innovation» fortsatt på fjerde

Den norske Whitbread-båten «Innovation» ligger klokken 12 i dag fortsatt fire, og er 6,2 nautiske mil bak lederbåten «Chessie Racing». Avstanden til toer «Toshiba» er imidlertid bare 2 nautiske mil, og det ligger an til et durabelig bikkjeslagsmål mellom de to og treer «EF Education», 0,3 nautiske mil foran den norske båten.

I øyeblikket er det «Chessie Racing» som går fortest av de fire båtene i front. Den har rykket 2,8 nautiske mil i fra «Toshiba», og 1,4 fra de to andre.

Bak i feltet er det imidlertid båter som går enda raskere, og det kan synes som om de har tenkt å gjøre tipset om at det bare er fire båter som kan vinne til skamme.

Raskest klokken tolv i dag var «Silk Cut», som er i ferd med å passere «Merit Cup» i kampen om sjette plass. Like foran dem igjen ligger «Swedish Match». Alle disse båtene avanserer, og nærmer seg de fire første båtene.

 Bakerst er igjen «Brunel Synergi», som synes å ha valgt en helt annen vei enn alle andre båter, og raser opp og ned i antallet nautiske mil fram til teten. De har siden sist blitt passert av EF Language.

 Båtene seiler nå i The Bay of Plenty, en bukt den svenske båten «Swedish Match»ikke er sein om å omtale som «The bay with plenty of windholes» i en e-mail til arrangørene. Det kan synes som om den svenske båten kan ha truffet mange av nevnte «windholes» i og med at de har falt ned fra tredje til femte, og kan være i ferd med å falle ytterligere tilbake.

Stillingen kl. 12.00:


 1) Chessie Racing 0.0 0.0 2) Toshiba 4.2 +2.8 3) EF Education 5.9 +1.4 4) Innovation 6.2 +1.4 5) Swedish Match 13.2 -1.6 6) Merit Cup 14.0 -2.3 7) Silk Cut 14.1 -2.7 8) EF Language 24.5 -0.8 9) BrunelSunergy 28.5 +10.3
Tallene representerer antall nautiske mil bak lederbåt. Tallene i parantes forestiller forskjell fra klokken 06.00.