Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Innovation» i trøbbel

FREMANTLE, AUSTRALIA (NTB-Reuters): En ødelagt mast forsinker «Innovation Kværner» i verden rundt-seilasen. I dag gikk den norske båten tilbake til kysten av Australia for å hente verktøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tredje etappen hadde knapt startet da kaptein Knut Frostad og mannskapet hans oppdaget bulker og hakk i masten på «Innovation». Han satte kursen mot kysten, slik at et helikopter kunne droppe det nødvendige utstyret for å få reparert skaden.

Droppet skulle foregå klokken 18.30 lokal tid i dag, men båten var for langt ute da den møtte helikopteret. Ifølge seilasens regelverk er det ikke lov å ankre lenger enn en sjømil fra land. Dermed ble arbeidet startet med det utstyret som allerede fins ombord.

«Innovation» leder verden rundt-seilasen etter de to første etappene, men Frostad får problemer med å beholde forspranget med et svakt resultat på tredje etappe.

Svenske «EF Language» leder etappen, som går fra Fremantle på Australias vestkyst til Sydney på østkysten, men det er tett mellom de åtte første båtene. «Chessie Racing» følger på andreplass, mens «Toshiba» ligger som nummer tre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!