Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Innovation» reparert

FREMANTLE, AUSTRALIA (NTB-Reuters): En ødelagt mast skapte i dag problemer for «Innovation Kværner» i verden rundt-seilasen. I løpet av kvelden fikk mannskapet reparert skaden, og den norske båten er tilbake i konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tredje etappen hadde knapt startet da kaptein Knut Frostad og mannskapet hans oppdaget bulker og hakk i masten på «Innovation». Han satte kursen mot kysten, slik at et helikopter kunne droppe det nødvendige utstyret for å få foretatt reparasjonene.

Droppet skulle foregå klokken 18.30 lokal tid i dag, men båten var for langt ute da den møtte helikopteret. Ifølge seilasens regelverk er det ikke lov å ankre lenger enn en sjømil fra land. Dermed ble arbeidet startet med det utstyret som allerede fins ombord, og «Innovation Kværner» var tilbake i konkurransen uten å tape særlig mye tid.

«Innovation» leder verden rundt-seilasen etter de to første etappene, men Frostad er avhengig at et godt resultat på tredje etappe for å beholde føringen.

Svenske «EF Language» leder etappen, som går fra Fremantle på Australias vestkyst til Sydney på østkysten, men det er tett mellom de åtte første båtene. «Chessie Racing» følger på andreplass, mens «Toshiba» ligger som nummer tre.

Det er sterk vind og høy sjø i det området båtene befinner seg i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!