«Innovation» søker nord mot pallplass

«Innovation Kværner» kom godt ut som tredje båt da åttende etappe av verden rundt-seilasen startet i Chesapeake-bukte i dag, men det spiller mindre rolle på langturen over Atlanterhavet.

Bris og solskinn fulgte båtene sørover mot buktas munning før de vendte baugen nordover mot barskere forhold. «Toshiba» var først i starten.

Kaptein Knut Frostad er innstilt på å sjanse for å komme på seierspallen i verden rundt-seilasen. - Vi har alt å vinne, intet å tape, sa Frostad til NTB før start i Chesapeake-bukta, der småbåter og krabbeteiner utgjorde hindrene for de ni 60-foterne.

Isfjell sørøst for Newfoundland i Canada tvinger seilerne til å gå lenger sør enn ruten de ellers kunne valgt. Likevel når de nord til området der synkefrie «Titanic» gikk ned i 1912. Men så snart den isen er passert, håper Frostad vind og vær gjør det mulig å legge seg nord for Golfstrømmen.

Håper på vind

- To strategier er mulige, sier kapteinen. - Vi kan enten følge strømmen, eller gå nordenfor og søke mer vind.

«Innovation» ligger på fjerdeplass og kan bare håpe lavtrykket over Canada skaper vinden Frostad trygler om.

Åtte poeng skiller den norske båten og «Merit Cup» fra Monaco, som holder bronseplass etter sju etapper og like mange måneder. Overfarten til La Rochelle i Frankrike er beregnet til 13 døgn og gir 12 poeng mellom hver plassering.