«Innovation» tar innpå tetbåten

For hver time som gikk i natt, tok Knut Frostad og hans mannskap innpå lederbåten «Swedish Match» i Whitbread-seilasen. Samtidig tapte «Innovation» sju nautiske mil til tredjebåten «Toshiba», noe som betyr at rittet inn mot Fremantle kan bli litt av en thriller.

I morgentimene i dag, snudde imidlertid trenden seg noe. Den svenske lederbåten har ifølge Nettavisen igjen økt forspranget sitt med nesten ti nautiske mil. Også «Toshiba» fortsetter å knappe innpå den norske båten.

Frykt og spenning

Gjennomgangstonen i rapportene fra båtene er en blanding av frykt og spenning.

Det er helt klart at de forhold båtene har seilt igjennom de siste dagene har vært meget tøffe og mange har seilt helt på grensen av det forsvarlige.

Både kulde og lange stunder uten søvn har redusert mannskapenes yteevne og i går måtte Innovation ta en liten pause slik at de kom til hektene igjen etter døgn med tøff seiling. Nå går det mot varmere farvann og allerede i kveld og i natt vil de få helt andre forhold enn de har vært igjennom de siste døgnene. I øyeblikket er det varmt og godt i Fremantle med dagtemperaturer på 25+, skriver Nettguiden.

Bakkemannskapet til Innovation er på plass og forbereder nå en heloverhaling av den norske båten - og det trengs. Listen over utstyr som må byttes ut er lang.

Stillingen klokken 07.00:

1 Swedish Match 0,0

2 Innovation Kværner 267,7

3 Toshiba 367,3

4 EF Language 543,2

5 Silk Cut 581,6

6 Chessie Racing 686,7

7 Merit Cup 869,5

8 EF Education 908,3

9 BrunelSunergy 948,1