Innovations førsteplass er klar

Den britiske båten Silk Cut seilte rolig over mål i Fremantle klokka 03.35 i natt og sikret fjerdeplassen i andre etappe av Whitbread-seilasen. Dermed er det klart at Knut Frostad og Innovation Kværner leder sammenlagt.

I morges kom forrige etappes vinner, EF Language, inn til havna i den sør-australske byen, og endte på femteplass.

 Etter en ekstremt tøff etappe, har Innovation satt seg i respekt. Knut Frostad er den yngste og minst erfarne skipperen i racet og ble ikke regnet blant favorittene før start. Dette har endret seg nå.

 Innovation leder med 207 poeng foran svenske EF Language med 197. Silk Cut kapret tredjeplassen sammenlagt og har nå 168 poeng. Denne etappens vinner, Swedish Match, klatret opp på fjerdeplassen med 161 poeng.

Alle må bli bedre

Til tross for sin lederposisjon, tar Frostad ingenting for gitt. - Det er for tidlig å føle seg komfortabel med mannskapet og båten. Jeg tror alle må forbedre seg for å kunne gjøre det bra til slutt. Men vi er glade for lederplassen og jeg er fornøyd med mannskapet, sa han på pressekonferansen i går.

 I dag begynner reparasjonsarbeidet på den mørbankede båten. Innovation Kværner skal bli god som ny før Frostad og mannskapet starter den ni dager lange etappen mot Sidney 13. desember.