Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innøvd Årst-scoring ga Start-poeng

- Sikker på at vi berger plassen.

(Dagbladet.no): Stabæk-Start 1-1.

Stabæks svake poenghøst fortsetter, og Brann og Lillestrøm har fått en luke til bærumsklubben. Samtidig tok Start et viktig poeng i bunnstriden - og det var ikke mer enn fortjent etter dagens kamp.

Ole Martin Årst scoret utlikningsmålet, og denne gangen var det ikke tvil om at målet var hans. En corner ble slått til 16-meteren der Kristofer Hæstad styrte ballen mot bakerste stolpe, der Årst kom skliende og satte ballen i åpent mål.

- Dette er jo ting man øver på, godt å se at det fungerer i kamp. Det er ikke så tilfeldig som det kan se ut, sier Årst til TV 2 Zebra.

Selv om han gjerne skulle sett at laget plukket mer enn ett poeng, spesielt etter en god andreomgang, føler han seg trygg på at Start skal berge plassen i Tippeligaen.

- Når jeg ser mannskapet vi har, er jeg ganske sikker på at vi kommer til å plukke de poengene vi trenger i høst, sier Årst. 

Sterk åpning fra Start

Et Start-lag på desperat poengjakt åpnet kampen på Nadderud med aggressivt press og høy innsats. Det gikk over en halv omgang før angrepssterke Stabæk kom til en brukbar sjanse.

FØRSTE FOR ÅRST: Ole Martin Årst (t.v.) feirer sin første scoring etter overgangen fra Tromsø sammen med Start-kompisene Martin Borre og Atle Roar Håland. Foto: Scanpix
FØRSTE FOR ÅRST: Ole Martin Årst (t.v.) feirer sin første scoring etter overgangen fra Tromsø sammen med Start-kompisene Martin Borre og Atle Roar Håland. Foto: Scanpix Vis mer

Og selvsagt var det Daniel Nannskog som fikk den første store muligheten:

Svensken slapp unna med en meters offsideposisjon etter en fin lobb fra Somen A. Tchoyi, men fikk ballen akkurat for langt foran seg til å kontrollere den forbi Kenneth Høye i Start-målet.

Nannskog-scoring

Ved neste anledning fikk han ballen litt bak seg, og traff bare et motstanderbein.

Men i kampens 36. minutt var både timingen og presisjonen perfekt. Christian Keller førte ballen fra midtstreken, slapp den elegant gjennom til Nannskog som styrte den i mål på første berøring.

Unge Eirik Markegård erstattet Veigar Pall Gunnarsson som sonet for tre gule kort i kveld. Han fikk en gedigen sjanse etter at han spilte fram Tchoyi på høyrekanten og stakk inn i feltet. Men førsteberøringen spratt unna føttene hans, og Start-forsvarerne omringet ham effektivt.

Årst utliknet

Start fortsatte å jage og stresse Stabæk etter pause, og ble belønnet for strevet åtte minutter inn i andre omgang, da Årst utliknet på det innøvde cornertrekket.

image: Innøvd Årst-scoring ga Start-poeng

Heller ikke utlikningen stoppet Start fra å jage, og Stabæk skapte lite i andre omgang.

Markegård hadde et skudd utenfor under sterkt press før han ble byttet ut, og Somen A. Tchoyi kom til et par brukbare muligheter med litt over ti minutter igjen å spille.

Begge lag kunne avgjort

Men Start burde tatt ledelsen i det 81. minuttet. Et praktfult angrep endte med en opprulling fra høyre mot venstre inn i feltet. Ballen gikk fra Martin Borre via Årst til Jon Midttun Lie, som satte den forbi Jon Knudsen. Men Stabæk-stopper Mike Kjølø ryddet unna på streken.

Før den påfølgende corneren ble Midttun Lie erstattet av brasilianske Bruno Silva, som fikk ballen rett i beina etter sekunder på banen. Skuddet blåste han imidlertid like over mål.

Daniel Nannskog fikk en sjanse i siste ordinære spilleminutt, men kombinasjonen av spiss vinkel og en våken Start-keeper Høie hindret storscoreren i å bli matchvinner.

LEDERMÅLET: Daniel Nannskog ga Stabæk ledelsen etter et lekkert angrep.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media