Innrømmer at Guastavino kan bli degradert

- Uakseptabelt, mener NISO.

VURDERER DEGRADERING: Lyns sportsleder, Rolf Magne Walstad, innrømmer at Guastavino kan komme til å spille mye 2. divisjonsfotball utover høsten. Her sammen med hovedtrener Kent Bergersen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VURDERER DEGRADERING: Lyns sportsleder, Rolf Magne Walstad, innrømmer at Guastavino kan komme til å spille mye 2. divisjonsfotball utover høsten. Her sammen med hovedtrener Kent Bergersen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Ifølge Diego Guastavinos spilleragent Terje Liverød er uruguayaneren blitt truet med degradering til andrelaget hvis han ikke blir solgt eller skriver ny kontrakt med Lyn i sommer.

Lyns frykt er at Guastavino forsvinner gratis når kontrakten hans går ut ved sesongslutt.

— Hvis det stemmer at det er lagt et sånt press på spilleren, så er det helt uakseptabelt og ulovlig. Sportslige faktorer skal bestemme hvem som spiller. For øvrig bør begge parter forholde seg til kontraktens varighet, sier leder Silje Vaadal i spillerforeningen NISO til Dagbladet.

Helhetsvurdering
Lyn sportslige leder Rolf Magne Walstad mener at Lyn ikke har truet Guastavino.

Men han innrømmer at spill for andrelaget har vært et tema.

—?Laget blir ikke tatt ut for 12 kamper i slengen i Lyn, heller. Men utgangspunktet vårt er at vi ønsker spillere som vi kan satse på både kortsiktig og langsiktig. Andrelaget kan være et alternativ, og det har vi sagt til ham, forteller Walstad til Dagbladet.

—?En slik avgjørelse tas i så fall ut fra en helhetsvurdering, tillegger han, om spilleren som har spilt i alle de ti siste kampene til Lyn.

Kan bli solgt
Vaadal i NISO har vært borti flere liknende situasjoner før. Hun mener usikkerheten rundt Lyns framtid gjør det ekstra ille hvis Guastavino føler seg presset til å signere en ny kontrakt.

—?Selvfølgelig. Lyn bør ha stor forståelse for at spilleren er usikker i en slik situasjon, sier hun.

—?Denne usikkerheten gjelder alle våre ansatte akkurat nå, ikke bare Guastavino, poengterer Walstad.

Guastavino er blant de heteste salgsobjektene for Lyn, som trenger å selge spillere for å hjelpe på den økonomiske situasjonen.

 —?Hvis det ikke lykkes, er det viktig å unngå at spillere forsvinner uten at vi får noe igjen for dem, sier Walstad.

UAKSEPTABELT: Silje Vaadal i NISO mener Lyn bør ha forståelse for Guastavinos situasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
UAKSEPTABELT: Silje Vaadal i NISO mener Lyn bør ha forståelse for Guastavinos situasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer