Innrømmer at han aldri har vært dårligere

Men Joe Cole skylder bare på seg selv.

SELVKRITISK: Joe Cole har hatt noen tøffe første måneder i Liverpool-drakta, etter å ha blitt omtalt som et av sommerens overgangskupp før sesongen. Foto: AP Photo/Tim Hales
SELVKRITISK: Joe Cole har hatt noen tøffe første måneder i Liverpool-drakta, etter å ha blitt omtalt som et av sommerens overgangskupp før sesongen. Foto: AP Photo/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): Det ble betegnet som et overgangskupp da Bosman-spiller Joe Cole i sommer gikk gratis til Liverpool.

28-åringen fikk imidlertid en verst tenkelig start for sin nye klubb da han ble utvist før pause i første seriekamp mot Arsenal - og ting har strengt tatt ikke blitt særlig bedre siden da.

Cole har ikke vært i nærheten av å vise fram de kreative og tekniske egenskapene fansen håpet på å se, og han innrømmer det glatt selv også.

I et intervju med Liverpool Echo sier Cole at han gjennomgår den verste perioden i sin karriere.

- Jeg har aldri vært gjennom en periode som dette før, dette er helt nytt for meg. Men det er en utfordring. Livet er aldri enkelt, sier han til lokalavisa på Merseyside.

Uenig med Hodgson
Til tross for at Liverpool - i hvert fall på papiret - besitter en spennende offensiv med spillere som Cole, Fernando Torres og Steven Gerrard, er det bare blitt seks poeng på åtte seriekamper så langt.

Selv om Roy Hodgson noe overraskende utropte søndagens 0-2-tap mot Everton som den beste Liverpool-kampen under hans ledelse, er Joe Cole tydelig på at laget ikke spiller godt.

- Vi er ikke gode. Jeg spiller ikke godt, og forventer mer av meg selv. Jeg vet at jeg er i en klubb som kommer til å hjelpe meg gjennom det. Det er skuffende å tape en så viktig kamp, men det verste vi kan gjøre nå er å begynne å skylde på hverandre. Hver og én må se seg selv i speilet, sier Cole, og legger til at han er «desperat» etter å levere varene på Anfield.

- Alle står bak Hodgson
De gode nyhetene for Liverpool er at den kaotiske eiersituasjonen endelig er avklart, etter at NESV overtok kontrollen i forrige uke og slettet milliardgjelden til Royal Bank of Scotland.

Det gir i hvert fall stabilitet utenfor banen - men før Liverpool begynner å vinne igjen vil krisesnakket fortsette i tida framover.

Cole sier han har latt seg imponere over de nye eierne John Henry og Tom Werner etter å ha møtt dem for første gang på søndag, og han hevder også at spillergruppa har full tillit til manager Roy Hodgson.

- Vi står bak manageren. Alle sammen har trua på laget og klubben. Vi gjør mange ting riktig, og det er oppmuntrende at klubben nå trekker i samme retning. Det er vi glade for, sier Cole.

IMPONERT OVER NYE EIERE: Joe Cole skryter av John Henry og Tom Werner. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
IMPONERT OVER NYE EIERE: Joe Cole skryter av John Henry og Tom Werner. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer