Ole Gunnar Solskjær

Innrømmer at han lurte Ferguson

Ole Gunnar Solskjær innrømmer til Dagbladet at han ikke alltid var helt ærlig med sin mektige, skotske sjef da han selv var aktiv fotballspiller.

DRO EN HVIT EN: Ole Gunnar Solskjær innrømmer at han - i likhet med sine egne elever - trosset smerte for å bidra for Manchester United. VIDEO: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På spørsmål fra Dagbladet om det noen gang skjedde at han fortalte sin tidligere trener og Manchester United-legenden, Sir Alex Ferguson, at han var frisk og rask til tross for at han bar på en skade, svarer Solskjær - etter litt betenkningstid og med et lurt smil om munnen - følgende:

- Ja, det tror jeg at jeg gjorde. Jeg tror jeg gjorde det noen ganger, innrømmer Solskjær.

Han utdyper:

- Det var ikke så ille at jeg ikke klarte å prestere, men mer at jeg ikke var 100 prosent. Men når er en fotballspiller egentlig 100 prosent? Jeg tror det er svært sjelden, fortsatte han.

Spørsmålet kom i kjølvannet av at stjernespiller Marcus Rashford, som kampen i forveien forlot banen med skade, likevel spilte fra start i torsdagens bortekamp mot Granada. Der ble Rashford sentral med sin lekre 1-0-scoring.

- Men ja, Marcus er en spiller vi er nødt til å beskytte. Men i dag var han klar, og han var svært viktig for oss, sa nordmannen, som var i godt humør etter at laget sikret seg et svært godt utgangspunkt med 2-0-seier og to verdifulle bortemål i bagasjen.

2-0-scoringen var det en annen stjerne, Bruno Fernandes, som sto for. Portugiserens straffe snek seg såvidt inn og sikret seieren.

Scoringen var Brunos 24. totalt denne sesongen. Men Solskjærs nøkkelmann, som gjerne viser hele følelsesregisteret på banen, har også markert seg som en lederskikkelse i laget.

KRAVSTOR: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær forsvarer sin kravstore stjernespiller Bruno Fernandes Vis mer

- Når det gjelder Bruno, Ole, så er det en spiller som åpenbart krever mye av både seg selv og medspillere. Hender det at han er for hard med seg selv og de andre spillerne eller er dette noe du ønsker å se fra flere av spillerne?

- Han er en spiller som driver seg selv og laget. Han har så stor entusiasme og sult etter å vinne og å gjøre det bra. Jeg har spilt på lag med spillere med langt sterkere personligheter enn ham, for å være ærlig. Og det er ved å kreve mer av det at vi forbedrer oss og utvikler oss til et nytt nivå, sier Solskjær om den saken til Dagbladet.

Søndag kommer neste utfordring for nordmannens mannskap. Da venter Tottenham i London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer