SISTE KAMP:  45-år gamle Mia St. John møter vår egen Cecilia Brækhus i ringen i Fredrikshavn i kveld. Det kan bli hennes siste kamp, for hun er sikker på at dette blir hennes siste år som proffbokser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SISTE KAMP: 45-år gamle Mia St. John møter vår egen Cecilia Brækhus i ringen i Fredrikshavn i kveld. Det kan bli hennes siste kamp, for hun er sikker på at dette blir hennes siste år som proffbokser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Innrømmer at hun møter Brækhus for pengenes skyld

Men kveldens kamp kan bli Mia St. Johns siste.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet) : Mia St. John er 45 år, og har bokset 61 proffbokserkamper før dagens kamp mot Cecilia Brækhus. Nå har hun bestemt seg for å legge bokskarrieren på hylla.

- Nå holder det. Jeg vet ikke om dette blir min aller siste kamp, men det er helt klart mitt siste år, sier hun til Dagbladet.

Elsker jobben Selv om de fleste har spådd at Brækhus lett vil forsvare titlene sine i kveld er ikke St. John like sikker.

- Styrken min er erfaringen min, og jeg tror begge har en sjanse. I boksing kan alt skje.

-Hva er det som motiverer deg til å møte Cecilia Brækhus?
- Jeg er en businessperson og dette er jobben min. Det er dette jeg får betalt for å gjøre, og jeg elsker jobben min.

St. John er en stor stjerne i hjemlandet, og har bokset i 16 år. Hun har bokset på flere av de største tv-stasjonene, og skaffet kvinneboksing mye oppmerksomhet. At Cecilia Brækhus kan takke Mia St. John for det hun har gjort for kvinneboksing er hun ikke i tvil om.

- Er du gal. Jeg har hatt veldig lyst  til å møte henne personlig før hun ga seg, for hun har gjort så utrolig mye for kvinneboksingen. Hun har satt kvinneboksingen på hovedplakaten, og på fjernsyn, og hun har fått den ut til den valige folk, ikke bare boksepublikummet. Det fortjener hun mye respekt for, sier Brækhus.

Mental lidelse For den amerikanske bokselegenden har boksingen hjulpet henne mye på det private plan.

- Boksing har hjulpet meg med å takle min tøffe bakgrunn. Jeg hadde mye problemer som barn, og jeg har en mental lidelse som heter OCD (tvangslidelse), forteller hun.

Boksingen har hjulpet henne å kontrollere tvangslidelsen, og i dag jobber hun med å sette fokus på mental helse i USA.

- Boksing har hjulpet meg. Boksing, medisiner, terapi, ernæring, og trening har alt hjulpet meg. Med OCD har vi tvangstanker og boksingen hjelper meg med å føre energien og tvangstankene mine over på treningen i stedet.

Kampen vises på Viasat 4. Sendingen start 18.30, og kampen mellom Brækhus og St. John er forventet å starte cirka klokken 23.00.