Innrømmer at Kristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene: - Problematisk

Landslagsutøver Rasmus Windingstad kritisk til Stefan Kornbergers avgang.

KRITISK: Landslagsutøver Rasmus Windingstad. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRITISK: Landslagsutøver Rasmus Windingstad. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alpinlandslagets teknikktrener Stefan Kornberger ga seg på dagen etter en konflikt med alpinist Henrik Kristoffersen (24).

Dette kom som en overraskelse på mange i alpinmiljøet, og mange av de andre gutta på teknikklaget var veldig overrasket og skuffet over avgangen.

Som Dagbladet skrev i går, sluttet Kornberger før rennene i Kitzbühel i januar. Kristoffersen skal blant annet ha krevd å få trene mer på egne premisser, og i løpet av sesongen ble det for mye for Kornberger, som ikke så noen annen utvei enn å gi seg.

Dermed sto plutselig det norske teknikklaget uten hovedtrener i alpin-VM i svenske Åre. Ifølge Kristoffersens lagkamerat Rasmus Windingstad (25), var det mindre heldig for utøverne som ble rammet.

- Jeg kan bekrefte at det som er skrevet i media stemmer, sier Windingstad til NRK.

- Det er problematisk og synd når vi mister teknikktreneren for hele laget. Han er en bra mann, og det påvirket oss selvsagt inn mot VM i Åre. Da ble det mindre individualisering i oppkjøringen. Heldigvis har vi et fryktelig bra team, så vi løste det på en bra måte, sier Windingstad videre til statskanalen.

Alpinist Jonathan Nordbotten forteller også til NRK at det ikke var optimalt at Kornberger forsvant rett før sesongens viktigste renn.

Stilte krav

Under VM har Henrik Kristoffersen stadig kommet med nye drypp om at noe er galt på landslaget. Han takket for eksempel mange samarbeidspartnere uten om landslaget og lagkameratene direkte etter storslalåmgullet, og sa at gullet var mot alle odds

Dagbladet vet, som det sto skrevet i går, at Kristoffersen blant annet har krevd å få trene mer alene og på andre tidspunkter enn resten av teknikklaget denne sesongen, og at dette har ført til uro og splittelse i det norske landslaget.

Alpintrener Christian Mitter bedyrer at det er viktig å bygge lag, samtidig som de beste får et godt trivselsmiljø.

- Jeg vil gi enerne et så godt miljø som mulig, men for oss er det også viktig å bygge lag. Rasmus Windingstad og Sebastian Foss Solevåg er ikke bredde, de har vist gjennom VM at de er og kjemper blant de 10-15 beste i verden. Vi må prøve å bygge et lag, stå sammen og bli bedre sammen, sier Mitter til Dagbladet.

I KONFLIKT: Henrik Kristoffersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I KONFLIKT: Henrik Kristoffersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Føler du at Kristoffersen vil være med på det per dags dato?

- Vi har noen utfordringer, men jeg føler at han er interessert i å være med og bidra, sier Mitter, før han bekrefter at Kristoffersen vil ha treningene mer på sine premisser.

- Det kan vi alltid tilpasse og snakke om, men grunnverdiene vi står for er at vi skal bli sammen bedre. Det har vi arvet fra 90-tallet, og det må vi bare ta vare på.

- Hvordan har de andre utøverne reagert?

- Det har vært en utfordring, men det er ikke noe vi ikke kan løse. Vi prøver å være profesjonelle og åpne på løsninger, sier Mitter.

- Korrekt

Søndag kveld bekreftet Stefan Kornberger at Henrik Kristoffersen var årsaken til at han sluttet.

- Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier han til NRK.

Dagbladet var også i kontakt med Kornberger søndag.

Henrik Kristoffersen tok blant annet sitt første VM-gull i karrieren da han gikk til topps i storslalåmrennet i Åre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer