Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer at Liverpool har et stjerneproblem

Sliter med å lokke stjernene.

 LIVERPOOL-MANAGER:  Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix
LIVERPOOL-MANAGER: Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fire kamper uten tap, men Liverpool skriker etter forsterkninger i januar.

Rødtrøyene ligger på en åttendeplass i Premier League, sju poeng bak Southampton på fjerdeplass.

Daniel Sturridge er fortsatt ute med skade.  I stjernespissens fravær har de to nysigneringene Rickie Lambert og Mario Balotelli skuffet stort.

Adam Lallana hadde begynt å finne formen, men er ute med en skade i en måneds tid nå.

Ting er rett og slett ikke som det skal være i klubben som kjempet om ligagullet i fjor.

Sliter Manager Brendan Rodgers mener klubben var i en god posisjon i sommer.

- Vi vant nesten ligaen, kvalifiserte oss til Champions League og spilte underholdende fotball. Vi var i en god posisjon til å hente spillere, sier Rodgers til Telegraph.

Men det kom ingen verdenstjerner inn Shankly Gates. Liverpool valgte å raide Southampton for tre spillere. I tillegg kom  Mario Balotelli, Emre Can, Lazar Markovic, Alberto Moreno og lånte Javi Manquillo fra Atlético Madrid.

Rodgers forteller at det er et tøft marked for Liverpool. De kan ikke betale en høy overgangssum og konkurrerer med rivalene i lønnsbetingelser. Til Telegraph innrømmer Rodgers at Liverpool sliter med å signere stjernespillere. 

 BORTE:  Luis Suarez ble solgt i sommer. Foto: NTB Scanpix
BORTE: Luis Suarez ble solgt i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Noen ganger er spillerne villig til å si fra seg høy lønn  fordi de har stor tro på prosjektet i klubben og ønsker å spille en viktig rolle der. Men det er sjeldent, og i de fleste tilfeller, ønsker spillerne seg andre steder av diverse grunner. Noen vil til Spania, andre til London. Vi må bare fortsette å jobbe og finne de spillerne som kan gjøre oss best mulig, sier Liverpool-manageren til den engelske avisa, og innrømmer at det blir vanskelig for klubben i tida som kommer.

Handlet dyrt Petter Myhre mener Liverpool har flere problemer når det gjelder å tiltrekke seg verdensstjerner:

- Hvis en klubb kjemper om gull i ligaen og CL. så er du attraktiv. Det er først og fremst der skoen trykker for Liverpool og flere lag i samme posisjon.  De har vært ute av det gode selskapet lenge, og har ikke det renommeet som de største klubbene har.  Jeg tror de største stjernene er usikre på om Liverpool er en stabil toppklubb, sier TV2-eksperten til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Liverpool har heller ikke mulighet til å konkurrere med de største klubbene når det gjelder lønn - og hvis en spiller uten et forhold til klubbene skal velge - er sannsynligheten stor for at han velger klubben hvor han får best lønn.

Liverpool viste snev av gammel storhet i fjor, og seriegullet glapp like før slutt. Myhre mener klubben kunne ha gjort en bedre jobb med å bygge videre på foråret:

- Det hadde de vært i stand til hvis de beholdt den beste spilleren og hentet inn 2-3 klassespillere som ville ha forsterket dem. I stedet handlet Liverpool 7-8 spillere som kanskje kan forbedre dem en gang i framtida. Nå blir det vanskelig, sier Myhre, og bruker Manchester United som et eksempel.

Naborivalen har vært i toppen både i liga og ute i Europa i lang tid. Likevel kostet det dem dyrt å komme inn igjen i det gode selskap etter noen år uten suksess.

-  De måtte blø så voldsomt å komme seg tilbake.  Det kostet United vanvittig mye, men de så at det måtte til og brukte pengene. Mens de hentet for eksempel Angel di Maria - solgte Liverpool Luis Suárez, forklarer Myhre.