Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sadio Manés bom mot Everton

Innrømmer at Liverpool-stjerne har vært preget av kritikk

Liverpools Sadio Mané ble kritisert etter at han spolerte en stor sjanse mot Everton. Det har gått inn på ham.

LANGT NEDE: Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller at Sadio Mané var lei seg etter å ha spolert et stor sjanse mot Everton. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller at Sadio Mané var lei seg etter å ha spolert et stor sjanse mot Everton. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Swansea - Liverpool 21.00 i kveld.

(FourFourTwo): Liverpool spilte 1-1 mot naborival Everton 10. desember etter at Wayne Rooney utliknet mot spillets gang på straffespark i det 77. minutt.

Tidligere i kampen hadde Mohamed Salah gitt de røde 1-0-ledelsen før pause, og Sadio Mané burde sørget for at hjemmelaget hadde en komfortabel ledelse da han lot være å sentre til en lagkamerat og i stedet spolerte en gedigen sjanse.

Senegaleseren var litt skrått på mål og presset av en forsvarer da han fyrte av fra rundt elleve meter. Inne i boksen var det hele tre Liverpool-spillere som hadde hatt åpent mål foran seg, om Mané hadde sentret ballen videre.

I stedet gikk skuddet hans håpløst utenfor mål.

Fikk kritikk

Etterpå fikk Mané kritikk for å være egoistisk og har ikke sett ut som sitt vante jeg på fotballbanen siden.

- Sadio er en veldig snill person og han følte seg veldig nedfor etter situasjonen mot Everton, uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp til Liverpool Echo fem dager etter Everton-kampen.

Da hadde Mané spilt nok en svak kamp mot West Bromwich tre dager seinere.

- Etter Everton-kampen da han ikke sentret, kritiserte alle ham, sier Klopp ifølge The Telegraph.

Klopp forteller at han ikke nevnte situasjonen til Mané i pausen eller etter den aktuelle kampen, fordi tyskeren så at angriperen var lei seg.

- I det øyeblikket var han overbevist om at han ville score, han var en angriper og en angriper må ta en avgjørelse. Jeg vil at han skal ta de avgjørelsene, men noen ganger må du akseptere at disse avgjørelsene er feil, sier Klopp.

Tilbake i form

Etter de to kampene mot Everton og WBA var Mané på benken mot Bournemouth i ligakampen etter. Han spilte deretter mot Arsenal i 3-3-kampen, før han igjen varmet benken mot Swansea i ligaen (5-0-seier).

Klopp forteller at han tok en prat med Mané i denne perioden.

- Selvfølgelig hadde vi samtaler. Jeg liker å være ærlig og jeg vil ikke si til Sadio at han var briljant når han ikke var det. Alle kunne se at han sleit litt. Det så ikke ut som det var så enkelt å takle, sier Klopp.

Mané spilte endelig en god kamp i 4-3-thrilleren mot Manchester City, og Klopp håper og tror at vi får se det beste fra ham i tiden som kommer. De tre siste ligakampene står Mané med to mål og én assist på tre kamper.

- Gode venner

Etter at Mané ikke sentret til Salah, som var en av tre Liverpool-spillere i boksen på den aktuelle sjansen, ble det stilt spørsmål ved vennskapet deres og om duoen ikke kom overens.

Engelske medier skal også ha spurt seg om Mané er misunnelig på Salah, som har tatt Premier League med storm etter ankomsten i sommer.

Da begge to var i Ghanas hovedstad Accra nylig, for å være med på utdelingen av prisen for årets afrikanske fotballspiller, ble dette også et tema. Da la Mané diskusjonen død.

- Mo og jeg er veldig, veldig gode venner. Han er kanskje min beste venn i Liverpool selv om jeg kommer overens med alle, har Mané uttalt til The Guardian.

Angriperen uttalte også følgende for å tydeliggjøre:

- Så du assisten jeg ga ham i forrige kamp (mot Leicester journ.anm.)?

Mané tok også Liverpool med storm da han ankom fra Southampton foran forrige sesong. Han scoret blant annet 13 ligamål i sin første sesong med de røde. Mohamed Salah har på sin side 18 scoringer i debutsesongen med 15 ligakamper igjen å spille.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!