Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer at Milan feiret seieren i pausen under «Mirakelet i Istanbul»: - Vi kunne ikke tro det

Cafu snakker om Champions League-finalen mot Liverpool i et intervju med FourFourTwo.

FEIRET I PAUSEN: Milan-spilelrne var så sikker på seier at de feiret i pausen. Det fikk de seinere svi for. Fra venstre: Jaap Stam, Cafu, Jon Dahl Tomasson og Kaka Foto: Luca Bruno/AP/NTB Scanpix
FEIRET I PAUSEN: Milan-spilelrne var så sikker på seier at de feiret i pausen. Det fikk de seinere svi for. Fra venstre: Jaap Stam, Cafu, Jon Dahl Tomasson og Kaka Foto: Luca Bruno/AP/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Liverpool mot AC Milan i 2005 er kanskje den mest minnerike Champions League-finalen gjennom tidene. Italienerne ledet 3-0 til pause, og hadde rundspilt de røde gjennom hele omgangen.

Før kampen trodde de fleste at Milan ville vinne. Da dommeren tok fløyta til munnen og signaliserte pause, handlet det ikke lenger om tro. «Alle» var sikre på at Milan ville heve trofeet, det gjaldt bare å bli ferdig med de siste 45 minuttene av kampen. En formalitet. En parademarsj.

I andre omgang snudde imidlertid alt, og i løpet av seks minutter hadde Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Xabi Alonso alle sendt ballen forbi keeper Nélson de Jesus Silva (Dida).

Kampen gikk til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, og det ble til slutt engelskmennene som trakk det lengste strået etter at Milan bommet på tre av fem straffespark. «Mirakelet i Istanbul» var et faktum.

Feiret seieren

En som spilte hele kampen var den brasilianske høyrebacken Cafu. Han var en del av det mektige stjernegalleriet. Han innrømmer i et ferskt intervju at spillerne allerede hadde innkassert seieren da de satt i garderoben.

- Er det sant at Milan-spillerne feiret «seieren» i pausen?

- Det er sant, ja. Vi scoret tre mål mot et Liverpool-lag som var et av de mest taktiske lagene jeg noensinne har møtt - vi trodde det var vår dag og vi slappet av. Da de scoret de første to målene, kjente vi innvirkningen det hadde. Da de scoret det tredje målet kunne vi ikke tro det, sier Cafu til FourFourTwo.

43-åringen skjønte allerede før straffesparkkonkurransen at Liverpool ville vinne. Han forteller at han innså det da Liverpool-keeper Jerzy Dudek reddet en gedigen dobbeltsjanse fra Andrij Sjevtsjenko. Først stoppet han headingen fra spissen, før han også reddet returen fra kloss hold.

- Det var ikke Milans feil; Liverpool fortjente å komme tilbake i kampen. Jeg beundrer Liverpool, det er ikke sikkert et annet lag ville vist så mye karakter for å komme tilbake etter å ha ligget under 0-3 til pause. Jeg skjønte faktisk at det var tapt selv før straffesparkkonkurransen, da Andrij Sjevtsjenko bommet på den store sjansen alene mot Jerzy Dudek i ekstraomgangene, sier han.

Det hører med til historien at Milan fikk sin revansj mot Liverpool to år seinere da italienerne vant 2-1 i Champions League-finalen etter to scoringer av Filippo Inzaghi.

- Vi tenkte ikke på hevn i det hele tatt. Det var et lag med mye erfaring. Jeg var 36, Maldini 38, Costacurta 41 og Serginho 35. Vi visste det var vår siste sjanse til å vinne det trofeet, men vi var veldig rolige. Det er ikke mange lag som kunne spille med en slik ro. Etter at Piooi (Inzaghi) scoret på den målgivende pasningen fra Pirlo, visste jeg at det var var tur til å vinne. I 2005 ville en slik mulighet blitt kastet bort, sier Cafu.

Kunne ikke tro det

Sjevtsjenko innrømmet i et intervju med franske L'Equipe i 2015 at han fortsatt tenkte på Dudes dobbelredning ti år tidligere.

- Jeg har sett redningene i reprise så mange ganger, og selv i dag kan jeg ikke tro at ballen ikke gikk i mål, sa ukraineren i intervjuet, gjengitt av Daily Mirror.

- Dudek kunne ikke tro det heller. Jeg har sett ham mange ganger de siste årene og har spurt ham: «Hvordan klarte du å redde skuddet?» Det har blitt en spøk mellom oss, sier Sjevtsjenko.

Han forteller at spillerne ikke fikk sove den natt, og at tapet gikk veldig inn på dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling