Innrømmer at ulykken var bløff

De greske sprinterne skal ha snakket til politiet.

De greske sprinterne Kostadinos Kenteris og Ekaterini Thanou bløffet om motorsykkelulykken de skulle ha vært innblandet i forrige torsdag.

Det sier en høyere politikilde. Vedkommende sier at den etterforskningen som ble satt i gang i etterkant av den mystiske ulykken viser at det aldri har vært noen slik ulykke.

De to sprinterne skulle ha møtt til en tilfeldig dopingkontroll i deltakerlandsbyen i Aten torsdag i forrige uke. De møtte aldri dopingjegerne og fikk aldri avgitt noen prøve, men noen timer etter at de skulle ha avgitt prøven, påsto både Kenteris og Thanou at de hadde vært innblandet i en motorsykkelulykke.

De var på sykehus fra natt til fredag til tirsdag som en følge av den falske ulykken.

Ikke til å stole på Både Kostadinos Kenteris og Ekaterini Thanou forklarte seg etter den såkalte motorsykkelulykken, men politiet sier nå at forklaringene var slik at de ikke var til å stole på. Det var flere selvmotsigelser i forklaringene de to ga. Derfor bestemte politiet seg for å sette i gang etterforskning. Resultatet av etterforskningen viser at det ikke kan ha vært noen ulykke. Politiet sier at det kan være en liten mulighet for at de to sprinterne arrangerte en liten ulykke, men verken mannen som skal ha kjørt dem til sykehus, eller spor etter ulykken er funnet. Politi og ambulanse fikk heller aldri melding om at noen ulykke skulle ha funnet sted forrige torsdag.

Unødvendig

Mandag ble de to sprinterne undersøkt av den uavhengige legen Philippos Koutsaftis. Han sa at fem dagers opphold på sykehuset var unødvendig, for det var ikke snakk om store skader på de to utøverne.

KAT-sykehusets første meldinger om skadeomfanget på de to natt til fredag var sterkt overdrevet, mener Koutsaftis, som sier at dersom det i det hele tatt er snakk om en ulykke, så må motorsykkelen ha holdt svært liten hastighet.

Sprinternes advokat sier i en uttalelse at ulykken skjedde da de to sprinterne var på vei tilbake til deltakerlandsbyen for å avlegge dopingprøve. De visste ikke om dette i utgangspunktet, men da de fikk beskjed, ville de gjerne få prøven unnagjort. I og med ulykken kom de aldri fram til deltakerlandsbyen.

Men politiet fester ingen lit til forklaringene verken fra advokaten eller utøverne.

Trakk seg

Både Kenteris og Thanou trakk seg fra OL onsdag. I fem dager overskygget dopingsaken og motorsykkelulykken deres alt som skjedde i OL, i alle fall sett med greske øyne.

Da de trakk seg fra lekene og leverte inn akkreditivene sine, hevdet begge at de ikke hadde gjort noe ulovlig, men de sa at de trakk seg fordi de mente det ville være best for Hellas.

Etter at de to var ute av OL, sa IOK at organisasjonen ikke ville foreta seg noe. Saken er nå sendt til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og det er helt klart at IAAF kommer til å behandle saken som et dopingtilfelle. Både Kenteris og Thanou risikerer to års utestengelse, og det er lite trolig at de kommer tilbake på friidrettsbanen igjen.

Kenteris vant OL-gull på 200 meter i Sydney for fire år siden, mens Thanou klarte sølvet på 100 meteren for kvinner

(.NTB)

LØY OM ULYKKEN: Kostas Kenteris var aldri involvert i en motorsykkelulykke, hevder kilder i det greske politiet.