Casper Ruud

Innrømmer: - Det er skuespill

- Selv om jeg koker over av frustrasjon så vil jeg ikke vise det til motstanderen fordi jeg tror det gir han en liten fordel.

SEIRET: Casper Ruud kunne juble for finaleplass etter seieren mot Karen Khatsjanov. Foto: AFP/NTB
SEIRET: Casper Ruud kunne juble for finaleplass etter seieren mot Karen Khatsjanov. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud storspilte mot russiske Karen Khatsjanov og sikret seg finaleplass i US Open seint fredag kveld.

Ruud spilte med stor selvtillit og flere la også merke til hvor rolig den 23 år gamle nordmannen var gjennom hele kampen.

Etter kampen kunne Ruud imidlertid innrømme at han ikke alltid er så rolig innvendig, men at han helst ikke vil vise følelser overfor sin motstander.

- Det er skuespill i sport og tennis spesielt. Det er et så mentalt og psykologisk spill at en selv en liten detalj kan avgjøre kampen, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

TAPTE: Karen Khatsjanov måtte se seg slått av Ruud. Foto: AFP/NTB
TAPTE: Karen Khatsjanov måtte se seg slått av Ruud. Foto: AFP/NTB Vis mer

Han kommer så med et eksempel fra semifinaletriumfen.

- Etter det første settet så er nok begge to svært slitne og andpustne. Jeg følte i hvert fall at knærne og beina rista, men jeg ville ikke vise han det. Jeg vil ikke at han skulle tro at det var slitsomt for Casper, sier Ruud og fortsetter:

- Da vi gikk ut til det andre settet kjente jeg fortsatt pulsen etter settet, men ville ikke vise det til han.

IMPONERTE: Tirsdag kveld spilte Casper Ruud kvartfinale i Grand Slam-turneringen US Open. Der imponerte nordmannen. Bilder fra Discovery+ Vis mer

Den samme strategien bruker også Ruud når han selv blir sur.

- Jeg vet at noen viser mer følelser når det ikke går bra enn andre, men jeg prøver å holde meg rolig. Selv om jeg koker over av frustrasjon så vil jeg ikke vise det til motstanderen fordi jeg tror det gir han en liten fordel.

Hyllet

Etter kampen ble Ruud naturlig nok hyllet i sosiale medier.

- Nok en fantastisk prestasjon av Casper Ruud. Gratulerer med finaleplass i US Open, tenk nær ved å være verdens beste i tennis, historisk, skriver statsminister Jonas Gahr Støre på Twitter.

Han var langt fra den eneste som dro fram superlativene for å beskrive Ruuds bragd.

- Dette er bare utrolig. Å se en nordmann komme seg til sin andre Grand slam-finale i år. For en tid å være i live, skriver tidligere fotballspiller Jan Aage Fjørtoft.

- For et år for Casper Ruud. Han er finalist i US Open og følger opp finaleplassen i french Open, skriver USA Today-journalist Dan Wolken på Twitter.

Kan bli historisk

Triumfen i US Open-semifinalen betyr at vinneren av søndagens finale blir verdensener når ATP-rankingen oppdateres neste uke.

I finalen venter stjerneskuddet Carlos Alcaraz, som er den yngste finalisten isiden Pete Sapras i 1990.

- Han (Casper Ruud) fortjener å være i finalen. Han har allerede spilt en Grand Slam-finale (Roland-Garros i sommer), dette blir min første, fortalte Alcaraz til ESPN.

MOSTANDEREN: Casper Ruud møter Carlos Alcaraz i finalen. Foto: AFP
MOSTANDEREN: Casper Ruud møter Carlos Alcaraz i finalen. Foto: AFP Vis mer

Ruud har også latt seg imponerende av sin kommende motstander.

- Carlos har hatt et helt ekstremt år, og han har tatt nye steg hele veien. Han er en veldig uredd og aggressiv spiller, sa Ruud til NTB.

PS: Finalen spilles klokka 21.30 søndag kveld og vises på Discovery+ og MAX.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer