SLITER: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Slovenia i Nations League fredag. Southampton-spilleren har foreløpig ikke hatt så mye å juble for i Premier League. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
SLITER: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Slovenia i Nations League fredag. Southampton-spilleren har foreløpig ikke hatt så mye å juble for i Premier League. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

Innrømmer frustrasjon

Joshua King er den eneste nordmannen som scorer i Premier League. Southampton-spiller Mohamed Elyounoussi innrømmer at han er frustrert.

  • Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

LJUBLJANA (Dagbladet): Spilleren som rusler på den lille veien i Ljubljana i Slovenia er ingen hvem som helst: Han er Norges dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Da Mohamed Elyounoussi (24) gikk fra Basel i Sveits til Southampton i sommer, kostet han 190 millioner kroner. Men på de 12 kampene Southampton har spilt, har kantspilleren ikke scoret mål.

Bedre er ikke situasjonen for Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth. På ti måneder har han null scoringer i Premier League. Sånn er det også for Stefan Johansen i Fulham. Dermed er Bournemouth-angriper Joshua King den eneste nordmannen som scorer i verdens mest ettertraktede liga.

Fasit: Fire mål.

Selvtillit

- Det har vært litt frustrerende. Jeg er vant til mål og målpoeng i hver kamp, sier Elyounoussi til Dagbladet.

- Men nivået i England er høyere enn i Sveits. Det tar lengre tid å tilpasse seg. Jeg får ikke gjort så mye, annet enn å tenke på neste kamp.

Elyounoussi og Norge forbereder møtet med Slovenia fredag. Det er den nest siste kampen i Nations League. Mandag venter Kypros.

Både Norge og Bulgaria har ni poeng. Det er disse to lagene det handler om. Gruppevinneren belønnes med playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Trener Lars Lagerbäck og co. kan fort havne i en situasjon der målforskjellen blir avgjørende. Da hjelper det med spillere som har selvtillit på å score. Norge har ett plussmål mer enn Balkan-rivalen.

Elyounoussi og Sørloth mener det handler om å være tålmodig. Men i en bransje der spillerne håver inn penger, er det motsatt med omgivelsene: De er utålmodige.

- Folk får bare komme med så mye kritikk de vil. Jeg følger ikke med. Jeg må fokusere på meg selv, sier Sørloth.

Selv om ti måneder er lang tid, har ikke selvtilliten raknet fullstendig.

- Jeg har hatt noen gode innhopp i det siste. Den samme tilbakemeldingen får jeg fra manager Roy Hodgson. Han mener det begynner å nærme seg.

Skadet

Med King skadet kan Norge fort bli avhengig av Elyounoussi og Sørloth.

Johansen scoret åtte mål for Fulham i Championship sist sesong. I Premier League sliter både han og laget. Og med bunnplassering ble manager Slavisa Jokanovic onsdag erstattet av Claudio Ranieri.

Johansen gleder seg stort til de to kommende kampene:

- Veldig spennende! Det hadde vært kjedelig om vi ikke hadde noe å spille for.

Tabell
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61