Amalie Iuel

Innrømmer: - Ganske tøft

Amalie Iuel (29) vil til Paris neste sommer, men frykter tida kan gå for fort.

TILBAKE: Amalie Iuel avbildet på Olympiatoppens samling før OL og Paralympics i Paris neste år. Foto: Heiko Junge / NTB
TILBAKE: Amalie Iuel avbildet på Olympiatoppens samling før OL og Paralympics i Paris neste år. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

FORNEBU (Dagbladet): 1. september ble Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal foreldre til sønnen Storm.

27 dager seinere møter Dagbladet Iuel på Fornebu hvor Olympiatoppen har kalt inn til samling et snaut år før OL i Paris.

- Hvordan er livet som foreldre?

- Det er veldig, veldig koselig - en helt fantastisk tilværelse. Jeg har alltid drømt om masse unger, nå er vi i gang. Vi trives veldig godt i babybobla akkurat nå, smiler Iuel.

Med under 11 måneder til OL har hun ennå ikke startet å trene igjen. Hun forteller at beskjeden fra trener Leif Olav Alnes er ikke å begynne treningen før kroppen er helt klar.

Amalie Iuel fikk full overtenning da Karsten Warholm sikret gullet i EM. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Bilder fra NRK Vis mer

- Det er fort gjort å starte for tidlig med treningen etter fødsel, og det kan føre til skade. Det gjelder å ikke få noen tilbakeslag som gjør at man må starte helt på nytt. Jeg prøver å skynde meg sakte, og stoler på Leif. Han er flink med progresjon og de tingene, forklarer 400 meter hekk-løperen.

- Hvordan blir det å starte opp igjen?

- Jeg tror det blir ganske tøft. Jeg starter på null og vet ikke hva jeg har i vente, vi må bare vente og se hva det holder til, svarer Iuel.

Hun er klar på at å komme til OL i Paris neste år er det hun sikter mot

- Men å rekke det er et hårete mål. Det blir tøft, erkjenner hun.

29-åringen forteller at hun og Lund Svindal har familie som kan stille opp, og at hun forhåpentligvis kan opprettholde satsingen på samme måte som før graviditeten.

- Hvordan legger du det opp?

- Jeg er ikke helt sikker på det ennå faktisk. Men jeg har hatt god erfaring med å komme meg på treningsleir, så jeg håper vi får kombinert familielivet med treningsleir også. Om det blir at Aksel og junior blir med eller ikke får vi se på, svarer hun.

Iuel løp OL både i Tokyo 2021 og i Rio i 2016. Semifinale for to år siden er hennes beste olympiske resultat.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer