Innrømmer hands

ULLEVAAL (Dagbladet): Stabæk - Anderlecht 1- 2 (2-2 sammenlagt, Anderlecht videre på flere bortemål). Anderlechts Sherjill Mac Donald (17) sparket Stabæk ut av Europa etter en hands som var så åpenbar at han selv innrømmet det etterpå.

- Ja, det var hands, innrømmer Sherjill Mac Donald overfor Dagbladet etter kampen.

- Men sånn er fotballen. Vi var heldige, dommeren kan ikke se alt, sier tenåringen som ble den store helten i sin første europacupkamp - og hans første fra start i Anderlecht-trøya.

Ti Stabæk-spillere sto med hånda i været og ropte på hands. Men den jugoslaviske dommeren Miroslav Radoman ville ikke lytte.

- Dommeren var elendig. Han dømte alle avgjørende situasjoner i Anderlechts favør. Men jeg har møtt slike arrogante dommere før. De sier bare «don't speak» og peker på det røde kortet hver gang du forsøker å snakke til dem, sier Tryggvi Gudmundsson.

Islendingen var millimeter fra å sende Stabæk videre på overtid, men fikk aldri kontroll på det harde innlegget fra landsmannen Marel Baldvinsson, og styrte headingen langt utenfor.

Feil vinner

Så nære var Stabæk uttellingen som ville skapt en viss rettferdighet på Ullevaal i går. For selv om Stabæk ikke framsto som dårlige tapere, så kan de med rette føle at det var feil lag som nå er videre i europacupen.

Hands-scoringen 12 minutter ut i andre omgang var nemlig ikke den første avgjørende situasjonen som gikk i Stabæks disfavør på landslagsarenaen:

Snaue halvtimen ut i første omgang ble kaptein Christian Holter revet ned i en duell på Anderlechts femmeter.

- Klar straffe, sier Christian Holter, og legger til:

- Han tar tak i shortsen min og vrir meg rundt.

- Tjuveri

Oppsummert:

Anderlecht hadde dommeren på sin side i de avgjørende situasjonene i går. Og mer skal det ofte ikke til for å vinne en fotballkamp.

Stabæk-leder Erik Loe går så langt som å kalle det et reint tjuveri.

- Jeg blir forbannet på dommere som gir det største laget fordeler.

Stabæk-trener Gaute Larsen krangler sjelden med dommere. Og ville heller ikke gjøre det etter tapet i går. Men strakk seg til følgende:

Ineffektive

- På bortebane i europacupen opplever man ofte at hjemmelaget får fordeler. Slik var det ikke i dag. Men tendensen til at et storlag får fordelene til fordel for det lille laget er ikke ny. Vi får også ekstra fordeler når vi møter et 2. divisjonslag i cupen, sier Gaute Larsen.

Stabæk-treneren ville heller fokusere på at de hadde mange nok sjanser til å punktere denne kampen.

- Vi trenger mange sjanser for å score mål, dessverre. Ikke siden 4. august har vi scoret to mål i et fotballkamp. Men nå skal vi fordøye denne kampen og fokusere på kampen mot RBK søndag. Det er vår siste gulrot i år. Og dem har vi ikke sluppet inn mål mot på de tre siste kampene, sier Gaute Larsen.

BARE DOMMEREN ER BLIND: Det er ingen tvil om hva Stabæk-spillerne mener om 2- 1-målet til Anderlecht, klar hands. Alle reagerer, bortsett fra dommeren.
INNRØMMER: Sherjill Mac Donald innrømmet etter kampen at det var klar hands.