Ole Gunnar Solskjær:

Innrømmer «hårføner»

Foran onsdagens storoppgjør mot Barcelona, forklarer Solskjær hvorfor han noen ganger er nødt til å skjelle ut spillerne sine.

Ole Gunnar Solskjær innrømmer å ha benyttet seg av Fergusons beryktede «hårføner» i United-garderoben.
Ole Gunnar Solskjær innrømmer å ha benyttet seg av Fergusons beryktede «hårføner» i United-garderoben. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Ole Gunnar Solskjær ble midlertidig ansatt som Manchester United-manager i desember, stilte noen kritikere spørsmål ved om nordmøringen var for myk til å være manager i Premier League.

I et ferskt intervju med ESPN Sports avslører Solskjær at United-spillerne allerede har fått oppleve hans egen versjon av Sir Alex Fergusons beryktede «hårføner».

- Noen ganger må man være hard mot dem. Man gjør det når man er skuffet, sier han og fortsetter:

- Dersom barna dine skuffer deg, så må du si ifra. Dersom du ser at de prøver sitt beste, så synes jeg ikke at det er noen grunn til å skrike og kjefte. Noen ganger snakker man rolig, mens andre ganger må man heve stemmen.

DAGBLADET PÅ HISTORISK GRUNN: The Cliff er navnet på Uniteds gamle treningsbane. Det var der Ole Gunnar Solskjærs United-eventyr startet. Video: Kristoffer Løkås. reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Lærte av Ferguson

Tidligere har Solskjær avslørt at han tok notater under Fergusons regime på Old Trafford. Han forteller at han har sett et mønster i hvordan den legendariske skotten bygde opp fotballag til å tro på at de kunne klare alt.

- Jeg har brukt noen av garderobepratene hans, avslører Solskjær og forteller at slike ting må planlegges:

- Da jeg ble kjent med ham, forsto jeg at det ikke bare var følelser. Når han leverte en av sine hårfønere, eller når han skjelte folk ut, så fantes det en grunn til det.

- Kanskje pekte han ut én spiller slik at de ti andre kunne hjelpe ham. Han kunne legge armen rundt noen, eller være skikkelig hard mot noen, for å få det beste ut av dem. Det var det jeg lærte mest av - hvordan han håndterte hver og én spiller for å få det beste ut av dem.

GAL: Nigel er både kjent og gal. Dagbladet TV ble med da taxisjåføren sjekket temperaturen på Solskjær-feberen som herjer i Manchester. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Bananas

I et intervju med SPORTbible skrøt Solskjærs midtstopperkjempe Chris Smalling over nordmannens egenskaper som menneskekjenner, før han fortalte om én spesiell gang Solskjær tok fram «hårføneren».

- Mot Reading for eksempel, i FA-cupen, ledet vi til pause, men han gikk bananas fordi han ikke var fornøyd. Han vet hvilken standard han ønsker å sette og hva slags standard Manchester United burde ha, sa Smalling.

Manchester United vant kampen 2-0 etter scoringer av Juan Mata og Romelu Lukaku.

- Det har vært et par andre tilfeller hvor han har gjort det, men jeg synes han velger de riktige øyeblikkene. Han er ikke en som kommer til å rope hver kamp, han velger øyeblikkene, og det er da det har mest effekt. De gangene han har gjort det, har vi definitivt tatt det til oss, fortalte Smalling videre.

Storoppgjør

Onsdag kveld skal Solskjær og hans menn forsøke å gjenskape bragden i Paris mot Barcelona. Lørdag ble det tydelig at nordmannen allerede har startet forberedelsene, da han ble sett på tribunen under katalanernes kamp mot Atlético Madrid.

I et intervju med klubbens egen hjemmeside, forklarer Solskjærs argentinske midtstopper, Marcos Rojo, at noe endret seg i Paris.

- Etter Paris så endret alt seg. Jeg har oppdaget at alle europeisk lag har begynt å se annerledes på oss, og at de har begynt å vise oss litt mer respekt. Og jeg tror ikke at det finnes noen lag der ute som virkelig ønsker å komme til Old Trafford for å spille mot United, sier han.

Også Juan Mata er positiv foran onsdagens Champions League-kamp.

- Barcelona er uten tvil et fantastisk lag, men vi kommer til å gi alt for å tippe det i vår favør, og for å ta oss videre til semifinalen. Som sjefen sier: Dette oppgjøret kan sees på som et fjell - men fjell er der for å bestiges, skriver han i et blogginnlegg på Uniteds hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer