Eirik Horneland snakker ut i podkast

Innrømmer krise: - På vaklende grunn

Utelukker ikke sparken om formkurven ikke snur.

KRISE: Eirik Horneland er under press etter en dårlig start i Rosenborg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRISE: Eirik Horneland er under press etter en dårlig start i Rosenborg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Den er vel godt i gang allerede, sier Rosenborg-trener, Eirik Horneland, om det er riktig å bruke ordet krise om situasjonen i trondheimsklubben.

I et intervju med Adressas podkast, Rasmus og Saga, snakker rogalendingen ut om den første tiden i Rosenborg, og hvordan han har opplevd stormen den siste tida.

Etter en lang prosess ble Horneland endelig hentet inn som RBK-trener i januar, men ting har ikke gått som planlagt. Etter fire serierunder ligger klubben nest sist i Eliteserien med bare to poeng.

Prosjekt Horneland

Horneland kom inn med nye, friske ideer, men så langt har det ikke lykkes, og prosjektet har fått mye kritikk.

- Det står litt på vaklende grunn, sier han om eget prosjekt, og fortsetter:

- Det er det ikke noen tvil om. For hadde det stått fjellstøtt, hadde vi hatt mye mer poeng, og vi hadde sett bedre ut. Men jeg synes det var veldig framgang sist, og jeg synes denne uka har vært bra på trening. Det er bra rytmisk i offensivt spill og det scores mye mer mål på trening, forteller han.

Rosenborg startet sesongen i en noe uvant 4-4-1-1-formasjon, men det tok bare fire serierunder før Horneland valgte å legge om til klubbens tradisjonelle 4-3-3.

- Jeg er veldig sikker på at Rosenborg er et 4-3-3-lag, og jeg tror at vi bare kan skrinlegge alt annet enn det, fortalte treneren til Dagbladet etter helgas 0-0-kamp mot Strømsgodset.

Frykter for framtida

I helgas FotballXtra på TV 2 uttalte Ole Martin Årst at Horneland kunne få sparken allerede denne uka.

- Ja, det tror jeg. Jeg syns de framstår i villrede. Han gjør noen endringer taktisk og formasjonsmessig, uten at det gir noen resultater. At du går fra dine prinsipper allerede i runde fire vitner om en usikkerhet. Jeg tror Horneland selv er i villrede, sa Årst.

Helgas motstander er erkerivalen Molde, og det på deres hjemmearena, Aker Stadion. Romsdalingene leder Eliteserien, og i podkasten innrømmer Horneland at det kan være grunn til å være bekymret for framtida om det skulle bli et nytt tap i Molde.

- Ja, klart det. Hvis du leder en klubb som Rosenborg og ikke vinner, så vil alltid framtida di være i fare. Alt er mulig i fotballen. Men jeg går ikke og tenker på det. Jeg tenker på å forbedre laget best mulig, sier han til Rasmus og Saga.