Ragnhild Mowinckel gjør comeback:

Innrømmer tøff tid

Ragnhild Mowinckel er tilbake i verdenscupen etter et skadeopphold på halvannet år. Det har vært 18 måneder på en følelsesmessig berg-og-dal-bane.

TILBAKE: Etter 18 måneder ute med skade gjør Ragnhild Mowinckel comeback til helga. Foto: Hans Arne Vedlog
TILBAKE: Etter 18 måneder ute med skade gjør Ragnhild Mowinckel comeback til helga. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Returen bekrefter Skiforbundet i en pressemelding onsdag. Mowinckel er blant de tre utøverne til helgas sesongstart i super-G. Mina Fürst Holtmann og Kajsa Vickhoff Lie skal også kjøre rennet i St. Moritz.

Mowinckel ødela korsbåndet i sesongavslutningen for halvannet år siden. Hun kjempet seg gjennom en rehabiliteringsperiode, før hun pådro seg en ny avriving i korsbåndet i desember i fjor.

De siste 18 månedene har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane for Molde-kvinnen, men nå skal hun altså endelig få konkurrere igjen. 28-åringen har mye å forsvare. Hun tok sølv i både utfor og storslalåm under OL i 2018, mens hun suste inn til bronse i superkombinasjonen i VM i fjor.

- Det er selvfølgelig noe jeg har venta lenge på og gleda meg mye til. Det er selvfølgelig masse nerver involvert, siden det er så lenge siden sist. Det har ikke vært en knirkefri oppkjøring med tanke på det man har vært gjennom, men nå er det verdt å prøve og se om man har kommet ut av dette, sier Mowinckel på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Må ta hensyn

- Det her er noe jeg har sett fram til siden dette skjedde første gangen. Men samtidig har man fått mye god trening, og nå er det verdt å prøve seg i konkurranse igjen. Jeg merker nå at jeg trenger en situasjon som er konkurranseprega for å komme tilbake til der jeg ønsker å være, fortsetter alpinstjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer