Ragnhild Mowinckel gjør comeback:

Innrømmer tøff tid

Ragnhild Mowinckel er tilbake i verdenscupen etter et skadeopphold på halvannet år. Det har vært 18 måneder på en følelsesmessig berg-og-dal-bane.

TILBAKE: Etter 18 måneder ute med skade gjør Ragnhild Mowinckel comeback til helga. Foto: Hans Arne Vedlog
TILBAKE: Etter 18 måneder ute med skade gjør Ragnhild Mowinckel comeback til helga. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

Returen bekrefter Skiforbundet i en pressemelding onsdag. Mowinckel er blant de tre utøverne til helgas sesongstart i super-G. Mina Fürst Holtmann og Kajsa Vickhoff Lie skal også kjøre rennet i St. Moritz.

Mowinckel ødela korsbåndet i sesongavslutningen for halvannet år siden. Hun kjempet seg gjennom en rehabiliteringsperiode, før hun pådro seg en ny avriving i korsbåndet i desember i fjor.

De siste 18 månedene har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane for Molde-kvinnen, men nå skal hun altså endelig få konkurrere igjen. 28-åringen har mye å forsvare. Hun tok sølv i både utfor og storslalåm under OL i 2018, mens hun suste inn til bronse i superkombinasjonen i VM i fjor.

- Det er selvfølgelig noe jeg har venta lenge på og gleda meg mye til. Det er selvfølgelig masse nerver involvert, siden det er så lenge siden sist. Det har ikke vært en knirkefri oppkjøring med tanke på det man har vært gjennom, men nå er det verdt å prøve og se om man har kommet ut av dette, sier Mowinckel på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

ER DET SANT?!: Lindsey Vonn, som ga seg etter alpint-VM i Åre, fikk en personlig hilsen fra selveste Roger Federer etter sitt siste løp. Det ble veldig godt mottatt. Vis mer

Må ta hensyn

- Det her er noe jeg har sett fram til siden dette skjedde første gangen. Men samtidig har man fått mye god trening, og nå er det verdt å prøve seg i konkurranse igjen. Jeg merker nå at jeg trenger en situasjon som er konkurranseprega for å komme tilbake til der jeg ønsker å være, fortsetter alpinstjernen.

Hun varsler at hun kommer til å være mer påpasselig med tanke på kneet i tiden framover og ikke kan stille i alle konkurranser riktig ennå.

- Det blir første gang man virkelig får testa dette kneet. Det kommer nok til å bli noen kyniske valg ut ifra hva kneet tåler. Det er dette jeg ønsker, men det kommer til å bli tatt noen valg, varsler hun.

Tøff tid

Mowinckel innrømmer at de siste 18 månedene har vært preget av mye følelser.

- Jeg vil si at jeg fra før av er en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Dette året her har ikke lagt noen demper på det. Det føles som at jeg har blitt gitt en ny sjanse. Jeg skal ikke si at det har vært veldig lett, men jeg har fått et nytt perspektiv på ting. Jeg var veldig klar til å komme tilbake etter den første skaden, og jeg er ikke noe mindre glad nå, sier Moldenseren til Dagbladet.

- Har du vært nær ved å gi opp?

- Jeg har kanskje tenkt på det et par sekunder av gangen. Overordna har jeg nok ikke tenkt å gi meg eller slutte på ski. Enkelte ganger kan være, men jeg har alltid kommet tilbake til at det er dette jeg ønsker å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer