Innrømmer tøft press

Landslagstrener Carl Henning Gran vedgår at det har vært et tøft kjør i det siste. Nå håper han gode resultater i helga vil gi ham og langrennsgutta ro fram mot VM.

- Jeg trenger ikke å være bråkjekk og si at jeg ikke har merket presset. Det har jeg. Men bare utenfra. Ikke innenfra, sier Carl Henning Gran. Norge har vært bortskjemt med topplasseringer av Thomas Alsgaard og de andre langrennsgutta. I år har mange av de antatt beste sviktet, enten på grunn av sykdom eller rett og slett dårlig form. Gran og gutta på laget har hatt flere møter hvor den nye situasjonen som har oppstått er blitt diskutert.

- Vi har evaluert hva som har vært, og sett framover. Det har ikke vært noen krisemøter, men individuelle møter med hver enkelt løper, sier Gran til Dagbladet.

- Står sammen

- Er det blitt foretatt noen endringer i planene fram mot VM?

- Vi har gjort noen justeringer i forhold til sykdom. Etter sykdomsperioder er det viktig å trene rolig og komme pent i gang. Det er også foretatt noen forandringer i forhold til konkurranseplanene framover.

- Hvordan er stemningen på laget?

- Vi er en gjeng i angrepsposisjon. Når ting ikke går helt som forventet, blir det skjerping i alle ledd.

- Føler du at du har tillit som trener?

- Vi står sammen i tykt og tynt, selv om ting ikke har gått som forventet.

Motgang

- Er du overrasket over at resultatene ikke har vært bedre?

- Jeg hadde trodd vi skulle prestere bedre fra start, selv om løperne har som mål å finne toppformen til VM. Men vi hadde to på pallen i Cogne, og vi hadde også sterke resultater forrige helg. Det er viktig å få fram.

- Hvor viktig blir det for laget å prestere godt i helga?

- Det blir spennende. Vi har spesielt prestert under pari i skøyting, derfor blir det viktig å prestere bra i den stilarten.

IKKE BRÅKJEKK: - Jeg trenger ikke å være bråkjekk og si at jeg ikke har merket presset. Det har jeg. Men bare utenfra. Ikke innenfra, sier Carl Henning Gran.