Innrømmer: - Tøft

På under to måneder har Ingrid Syrstad Engen (24) og Norge snudd noe negativt til noe positivt. Barcelona-spilleren innrømmer at perioden etter EM-fiaskoen var tøff.

GLEDER SEG TIL VM: Ingrid Syrstad Engen og Norge. Foto: NTB
GLEDER SEG TIL VM: Ingrid Syrstad Engen og Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Norge - Albania 5-0

ULLEVAAL (Dagbladet): 1-0 over Belgia og plass i neste års fotball-VM. Så 5-0 over Albania på Ullevaal stadion i går kveld. Hege Riise har fått en god start som trener for kvinnelandslaget etter Martin Sjögren.

Samtidig ligger knallhardt arbeid foran dem. Nivåforskjellen sammenliknet med de beste lagene i EM-sluttspillet i sommer var skremmende.

Norge røyk ut i gruppespillet etter 0-8 for England og 0-1 for Østerrike.

JUBEL: Ingrid Syrstad Engen (i midten) og Norge kunne slippe jubelen løs etter 5-0 over Albania på Ullevaal stadion i går kveld. Foto: Lise Åserud / NTB
JUBEL: Ingrid Syrstad Engen (i midten) og Norge kunne slippe jubelen løs etter 5-0 over Albania på Ullevaal stadion i går kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Albania er - hvis vi skal være ærlige - ingen målestokk. Men det er mulig å se ny optimisme under Riises ledelse.

- Hva står du igjen med etter disse to kampene?

- Det var to ganske forskjellige kamper, sier Barcelonas midtbanespiller, Ingrid Syrstad Engen, til Dagbladet.

- Den første kampen mot Belgia handlet om å krige inn seieren. Jeg føler at det vi gjorde i forsvarsspillet var sterkt. Mot Albania handlet det om å holde ballen i laget. Til tider fungerte det, til tider fungerte det ikke. Vi har mange nye relasjoner som vi må bygge videre på. Reisen med å bygge spillestilen starter nå.

Hun innrømmer at tida etter EM-sluttspillet i England ikke har vært den enkleste. Flere av spillerne har overfor Dagbladet bekreftet at de bare ville gjemme seg.

OVER OG UT: Ingrid Syrstad Engen depper etter EM-exiten fredag 15. juli. Norge tapte 1-0 for Østerrike. Foto: NTB
OVER OG UT: Ingrid Syrstad Engen depper etter EM-exiten fredag 15. juli. Norge tapte 1-0 for Østerrike. Foto: NTB Vis mer

- Det var tøft, det legger jeg ikke skjul på, forteller Syrstad Engen.

- Jeg måtte gå gjennom evalueringen og fordøye det på min måte - og komme tilbake med ny energi. Ny energi føler jeg at det har vært på denne samlingen. Vi har ikke gjemt oss bort. Vi har stått fram og tatt VM-plassen som var utrolig viktig. Nå ser vi framover.

Da hun kom tilbake til Barcelona-garderoben, var det flere skuffede ansikter. Spania gikk ut i kvartfinalen etter tap for England. At storstjerna Alexia Putellas røyk korsbåndet og er ute i lang tid, var et ekstra slag i ansiktet.

Spørsmålet er også når Caroline Graham Hansen - som har hatt utfordringer med helsa - er tilbake for fullt.

FEIRER: Norge har kvalifisert seg til VM-sluttspillet i Australia og New Zealand neste år. Foto: Lise Åserud / NTB
FEIRER: Norge har kvalifisert seg til VM-sluttspillet i Australia og New Zealand neste år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Det må du nesten spørre henne om. Det er vanskelig å vite, sier Syrstad Engen.

- Men vi har hatt kontakt med henne. Hun er glad for at vi har tatt VM-plassen og har gratulert oss med det. Det var utrolig deilig. Det var det vi kom hit for.

Hege Riise bekrefter overfor Dagbladet at det nå søkes etter motstandere i privatlandskamper som på papiret er bedre enn Norge. På den måten kan laget heve seg.

VM i Australia og New Zealand neste år spilles i perioden 20. juli til 20. august. Mesterskapet er utvidet fra 24 til 32 lag.

VM-kvalik

Norge1091047-228
Belgia1071256-722
Polen1062228-920
Albania1031614-3010
Kosovo102178-357
Armenia1000101-710

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer