Innrømmer utbetalinger - ikke korrupsjon

Sepp Blatter innrømmer å ha utbetalt store summer til privatpersoner, men nekter for påstandene om korrupsjon.

På en pressekonferanse i Zürich tirsdag lovet FIFA-presidenten at han vil komme med en større forsvarsrapport innen kort tid.

Presset mot 66-åringen er enormt foran presidentvalget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i Seoul 29. mai. 11 FIFA-medlemmer, blant dem utfordreren Issa Hayatou, har gått til søksmål mot Blatter. De mener han bør gå av snarest på grunn av anklager om korrupsjon og unndragelse av FIFAs egne penger.

Blatter holdt tirsdag fast ved at han ikke er korrupt, og at han ikke har stukket av med forbundets penger. Samtidig innrømmet han større utbetalinger til den russiske fotballederen Viatsjeslav Koloskov og dommer Lucien Bouchardeau fra Niger.

De to fikk utbetalt penger for utført arbeid samt av humanitære grunner, hevdet presidenten. Blatters motstandere hevder at presi denten ga Koloskov 100.000 dollar like før russeren kom inn i FIFA-styret.

Issa Hayatou sier han er overbevist om at Blatter ikke blir gjenvalgt 29. mai. Han lover en mer ryddig og gjennomsiktig organisasjon hvis han selv blir valgt. Mandag fikk Hayatou støtte også fra Englands fotballforbund (FA).

- Absurd

På pressekonferansen tirsdag framholdt Blatter at han er skuffet over alle påstandene som hagler mot ham. Det var rapporten til FIFAs generalsekretær, Michel Zen-Ruffinen, som virkelig satte prosessen i gang.

- Jeg blir trist og skuffet. Dette er meget seriøse anklager, særlig etter mine 27 år som aktiv i en organisasjon som jeg har prøvd å tjene på best mulig måte, sa Blatter.

- Jeg har ikke gjort noe av det som blir påstått. Jeg har aldri tilbakeholdt viktig dokumentasjon, og det er helt absurd å kalle meg en kriminell, sa sveitseren.

Samtidig er Issa Hayatou i full gang med sin valgturné. Han har nylig avsluttet en runde i Asia. Der får han blant annet støtte fra lederen av det koreanske fotballforbundet, Chung Mong-Joon, som er visepresident i FIFA og er med på søksmålet mot Blatter.

(NTB-DPA-Reuters)