Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Innsbruck - 1964

Sovjetunionen Lydija Skoblikova ble OL-dronning med fire gull. Dermed stoppet hun på seks OL-gull totalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forspillet til lekene i Innsbruck ble preget av tragiske ulykker og vanskelige værforhold. På trening, uka før lekene startet, døde den britiske akeren Kazimierz Kay-Skyszpeski (50) og alpinisten Ross Milne (19) fra Østerrike.

Mildt vær og lite snø gjorde sitt til at arrangørene måtte jobbe døgnet rundt i forkant av lekene. 50 000 kubikk med snø måtte hentes til arenaene.

Igjen ble det Sovjetunionens leker. De vant til sammen 11 gull, 8 sølv og 6 bronse. Skøyteløperen Lydia Skoblikova vant to gull i 1960 og plusset på med ytterligere fire gull nå i Innsbruck. Skoblikova er på plass nummer tre over tidenes vinterolympiere - etter Bjørn Dæhlie (7-3-0) og Ljubov Egorova (6-3-0).

Også i langrennssporet kom de russiske jentene for fullt. Claudia Boyarskikh vant tre gull.

På herresiden ble det svensk og finsk jubel i langrenn. Eero Mäntyranta dro hjem til Finland med to gull og én sølv. Sixten Jernberg vant to ganger gull og én bronse.

Hopperne Toralf Engan (gull og sølv), Torgeir Brantzeng (to bronse), langrennsløper Harald Grønningen (to sølv) og Knut Johannesen (gull og bronse) var norske medaljesankere.

Hele Norges coronakart