Innsidere i spillmiljøet: - Jo visst var kampen fikset

Visste at Follo ville tape mot Østsiden.

(Dagbladet): - Folk i klubbmiljøet delte informasjon om at laget kom til å tape mot Østsiden. Vi satset på resultatet, og vant, sier insidere i spillmiljøet.

- Jo visst var kampen fikset, sier kildene.

Dagbladet møter mennene i en by på Østlandet. De vil ikke si om det var en av spillerne i Follokampen som varslet om det planlagte jukset.

- Vi vil ikke ødelegge livet til noen, men det er greit å få fram at det også jukses i norsk fotball, sier de til Dagbladet.

- Vant pen, liten sum
Dagbladet sitter på flere spillkvitteringer fra Norsk Tipping på deomstridte langoddskampene.

FAKSIMILE:  Slik er den siktede Follo-spilleren privat. Les alt om kampfiksingen i dagens papirutgave av Dagbladet.
FAKSIMILE: Slik er den siktede Follo-spilleren privat. Les alt om kampfiksingen i dagens papirutgave av Dagbladet. Vis mer

På alle kupongene er det satset på hjemmeseier i kombinasjonen Frigg-Asker og Østsiden-Follo, som ble spilt søndag 24. juni. Det er disse kampene politiet nå gransker forholdene rundt.

- Det sier seg selv at informasjonen vi fikk før kampstart var til å stole på. Vi vant en pen, liten sum, sier mennene. Dagbladet og andre medier har informasjon om at det kan ha blitt spilt for 120 000 kroner på kombinasjonen hjemmeseier i kampen Frigg-Asker og hjemmeseier i kampen Østsiden-Follo.

Slike kombinasjoner velger oddsspillerne selv. Det er ikke kjent om hele beløpet er satset hos Norsk Tipping eller om det også er spilt via utenlandske spillselskaper.

Det er vanlig at spillselskaper verden rundt tilbyr spill på norske fotballkamper helt ned i femtedivisjon.

- Snuten er i gang
- Har dere informasjon om at også kampen Frigg-Asker var utsatt for kampfiksing?

- Det blir nok en krevende jobb for politiet å dokumentere kampfiksing, sier mennene, som ikkevil si mer om den kampen.

Dagbladet har også snakket med en annen langoddsspiller, som viser fram sine vinnerkuponger på den omstridte kampkombinasjonen.

- Jeg vant, men vil ikke si mer om den saken. Snuten er i gang, sier han.

- Har fått alt
Dagbladet har snakket med Norsk Tipping på Hamar om den mulige kampfiksinga.

- Vi har gitt politiet alle opplysningene de har bedt om. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si hvor mye som var spilt på de to kampene. Det var et høyere beløp enn normalt, men ikke så stort at våre oddssettere på jobb fant grunn til å sette ned oddsen underveis. Den ble aldri endret, og det skjer ved ekstremt høye innsatser, sier informasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

En totalinnsats på 120 000 kroner, gir 690 000 kroner i bruttoinntekt - og 570 000 netto.

Norsk Tipping har kontroll over hver krone som er spilt av hvem, og til hvilke konti gevinstene er utbetalt til.

Registrert
- For å spille hos Norsk Tipping må alle være registrert med norsk personnummer eller en person-ID for folk med midlertidig oppholdstillatelse. Selv dansker på ferie i Norge kan ikke spille Vikinglotto hos Norsk Tipping selv om de kan gjøre det hjemme, sier Roar Jødahl.

Med en maksimuminnsats på 5000 kroner pr. terminal om dagen, må spillere som satser 120 000 kroner på en kombinasjon oppsøke 24 spillterminaler.

Det gikk ingen såkalt alarm hos oss om eksepsjonelt høyt spill på disse kampene.

MISTENKT: Det er mistanke om kampfiksing i kampen mellom Follo og Østsiden som ble spilt 24. juni. Dette bildet er fra Follo-trening tidligere denne uka. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
MISTENKT: Det er mistanke om kampfiksing i kampen mellom Follo og Østsiden som ble spilt 24. juni. Dette bildet er fra Follo-trening tidligere denne uka. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Det var fotballforbundet som først gjorde oss oppmerksom på at det gikk rykter om Østsiden - Follo, sier informasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

VINNERKUPONGER: Her er flere av kupongene som ble brukt til spill i kampfiksingsaken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VINNERKUPONGER: Her er flere av kupongene som ble brukt til spill i kampfiksingsaken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer