Innspurt i Folkets Idrettspris

I morgen er siste frist for å stemme på kandidatene til Folkets Idrettspris. Se hvem som har vunnet prisen tidligere.

Folkets Idrettspris har vært arrangert siden 1990. Skøytekongen Johann Olav Koss dominerte Idrettspris-kåringen tidlig på 90-tallet. Hele tre ganger har Koss fått flest stemmer av kandidatene. Koss vant i 1990, 1991 og 1994.

I 1992 tok Vegard Ulvang tre gullmedaljer under OL i Albertville. Amerikanske medier ga raskt Ulvang tilnavnet The Terminator. Etter OL-suksessen ble Ulvang stemt til topps i Folkets Idrettspris i 1992.

Egil Drillo Olsen og fotball-landslaget kvalifiserte seg for VM i USA i siste del av 1993 etter å ha vunnet kvalifiseringsgruppa foran fotballstorheter som Nederland og England. Drillos vant Folkets Idrettspris i 1993.

Johann Olav Koss vant Folkets Idrettspris i 1994, som han gjorde det i 1990 og 1991. Koss vant tre OL-gull under Lillehammer-OL og var en av mesterskapets store norske profiler. Før OL var han plaget av skader, men skøytekongen reiste seg og gjorde reint bord i mesterskapet.

I 1995 var det skikongen Bjørn Dæhlies tur til å vinne Folkets Idrettspris. Dæhlie sikret seg tre sølv, samt stafettgull i VM i Thunder Bay. Sykdom i forkant av mesterskapet gjorde sitt til at Dæhlie måtte gi tapt for Vladimir Smirnov og Silvio Fauner på de individuelle distansene.

1996 var Vebjørn Rodals år. OL-gullet på 800 meter i Atlanta-OL er av mange rangert som tidenes norske idrettsbragd. Vinnertida 1.42,58 er fortsatt olympisk rekord på distansen. Vebjørn Rodal var folkets favoritt i 1996.

Rosenborg gjorde sin beste prestasjon i Champions League i 1997. RBK spilte kvartfinale mot Juventus. Det første oppgjøret på Lerkendal endte uavgjort 1-1. Returoppgjøret i Italia endte med 0-2 tap. Rosenborg vant nær sagt selvfølgelig også den hjemlige serien i 1997. Rosenborg var bare minutter fra å kvalifisere seg for en ny kvartfinale i bortekampen mot Olympiakos. Rosenborg ledet 2-1 til det gjensto seks minutter å spille. Da reduserte grekerne og slo Rosenborg ut av Champions League.

VM-gull på hjemmebane sørget for at håndballjentene vant Folkets Idrettspris i 1999. Finalen mellom Norge-Frankrike ble en thriller i flere akter, og er en av de mest dramatiske mesterskapsfinalene gjennom historien. Håndballjentene var Norges mest populære idrettsutøvere i 1999.

Vinneren av Folkets Idrettspris 2000 er ennå ikke kåret. Fristen går ut i morgen klokka 12.00. Send inn din stemme allerede nå!