- Innstilt på å være hjelperytter

Men Boasson Hagen sykler gjerne for egne sjanser.

SKAL HJELPE CAV: Edvald Boasson Hagen gratulerer etappevinner Mark Cavendish etter målgang på den 2.etappen i Tour de France. I dag skal Edvald hjelpe lagkompisen til ny seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
SKAL HJELPE CAV: Edvald Boasson Hagen gratulerer etappevinner Mark Cavendish etter målgang på den 2.etappen i Tour de France. I dag skal Edvald hjelpe lagkompisen til ny seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Følg 4. etappe av Tour de France i vårt studio fra rundt kl. 12.30

Én triumf er i allerede boks. Verdensmester Mark Cavendish (27) er favoritt til å doble antallet etappeseirer i årets Tour de France når det drar seg mot ny massespurt etter 214,5 kilometer onsdag.

Spurtkanonen fra britiske Isle of Man beviste nok en gang at han er verdens raskeste menneske på sykkel da det ble knepen seier i den første massespurten på flatmark til belgiske Tournai mandag.

Da fikk opptrekker Edvald Boasson Hagen (25) beskjed om å holde seg unna, for Cavendish ville gjøre jobben alene i en hektisk avslutning. På fjerde etappe blir det trolig andre boller med Boasson Hagen og lagkamerat Bernhard Eisel i viktige hjelperytterroller.

Også de neste to etappene innbyr til oppgjør mellom spurtkanonene.

Må ofre seg Rudsbygdingen er normalt en spurter i utfordrerklasse, men Sky-rytteren har som jobb å ofre seg for verdensmester Cavendish på spurtetappene i rittet.

- Jeg er innstilt på å være hjelperytter de kommende dagene, så får jeg heller snu om og gjøre noe annet om jeg får beskjed om det, sa Edvald Boasson Hagen før spurtetappen mellom Abbeville og Rouen i Nord-Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer