Inntekt: 20 millioner

Disse 19 landslagsspillerne tjener til sammen nesten like mye som det landslagets store stjerne, Ole Gunnar Solskjær, gjør på ett år.

DUBAI (Dagbladet): Spillerne som skal møte Emiratene i dag, håver ifølge 2001-likningen til sammen inn vel 20 millioner kroner i året på fotballen.

Det er 4,5 millioner kroner mindre enn det som kommer inn på lønnskontoen til Ole Gunnar Solskjær i løpet av et Manchester United-år.

Ifølge The Times tjener landslagets stjernespiss 24,6 millioner kroner i året på å banke inn mål for United. Det utgjør en ukelønn på 473 000 kroner. Rosenborgs Azar Karadas tjente noenlunde det samme i hele 2001.

Lykkelig med lite

- Penger er ikke alt, sier landslagets aller nyeste fjes, David Hanssen, til Dagbladet.

Han tjener minst blant Sembs 19 januar-utvalgte, og ser ut til å være den lykkeligste. Men strekkskaden han pådro seg allerede under den første treninga, kunne han godt klart seg foruten.

Hanssen og Vålerenga-kollega Pa-Modou Kah tjener ca. 350000 kroner hver i året. Det er 150000 kroner mindre enn det Solskjær tjener på ei uke.

- Ole Gunnar har fortjent den lønna. Hvis jeg og David jobber like hardt, kan også vi oppnå det, sier Pah, som for alvor snuser på profflivet og velfylte bankkontoer.

Men også Pa understreker at det ikke er pengene som er viktigst i livet hans.

- Penger gir frihet og et bekymringsfritt økonomisk liv. Men det er ikke det som gjør meg lykkelig. Det er kjærlighet og harmoni, sier Pa med et smil - og insisterer på å bli sitert på akkurat det siste.

Han påstår at han er forsiktig med pengene, men i går unte han seg selv å svi av noen penger under shoppingfestivalen som pågår i Dubai.

Sinnssyke summer

Hammarby-suksessen Fredrik Winsnes er fornøyd med årslønna si på vel 1,3 millioner kroner, og er ikke sikker på om noen fortjener å tjene så mye som fotballeliten i England.

SPORT PÅ TV

Privatlandskamp
Emiratene - Norge
TV2 i dag kl. 15.55

- Det er sinnssyke summer, men husk også på hvor mye Manchester United omsetter for i løpet av et år, sier Winsnes.

Uniteds regnskap for 2001 viste at klubben klarte å holde de totale lønnsutbetalingene på 585 millioner kroner av en omsetning på 1,5 milliarder kroner. Overskuddet ble på 250 millioner kroner. Hele Uniteds førsteellever, tre reserver og manager Alex Ferguson var inne på topp 500-lista over de britene som tjener mest.

Neppe lykkeligere

Rosenborgs Christer Basma (30) tviler på om Ole Gunnar Solskjær har et bedre liv enn folk med en gjennomsnittlig norsk årslønn.

- Han tjener mye penger og har det sikkert fint, men jeg kan tenke meg at livet også er ganske anstrengende. At man ikke kan ta seg en tur på byen uten å bli gjenkjent er sikkert slitsomt, sier Basma.

For ham betyr pengene mindre jo eldre han blir.

- Når fotballkarrieren er over om noen år, må jeg avfinne meg med mye lavere lønn. Men egentlig gleder jeg meg til mitt nye arbeidsliv begynner: til å få en ny jobb, treffe nye mennesker og få et nytt sosialt nettverk, sier Christer Basma.

MYE PENGER: Til sammen tjente spillerne landslagssjef Nils Johan Semb har med seg til Emiratene, cirka 20 millioner kroner.
MERE PENGER: Ole Gunnar Solskjær tjener gode penger i Manchester United. I 2001 tjente han 24,5 millioner kroner.