Inntekt: 20 millioner

Disse 19 landslagsspillerne tjener til sammen nesten like mye som det landslagets store stjerne, Ole Gunnar Solskjær, gjør på ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBAI (Dagbladet): Spillerne som skal møte Emiratene i dag, håver ifølge 2001-likningen til sammen inn vel 20 millioner kroner i året på fotballen.

Det er 4,5 millioner kroner mindre enn det som kommer inn på lønnskontoen til Ole Gunnar Solskjær i løpet av et Manchester United-år.

Ifølge The Times tjener landslagets stjernespiss 24,6 millioner kroner i året på å banke inn mål for United. Det utgjør en ukelønn på 473 000 kroner. Rosenborgs Azar Karadas tjente noenlunde det samme i hele 2001.

Lykkelig med lite

- Penger er ikke alt, sier landslagets aller nyeste fjes, David Hanssen, til Dagbladet.

Han tjener minst blant Sembs 19 januar-utvalgte, og ser ut til å være den lykkeligste. Men strekkskaden han pådro seg allerede under den første treninga, kunne han godt klart seg foruten.

Hanssen og Vålerenga-kollega Pa-Modou Kah tjener ca. 350000 kroner hver i året. Det er 150000 kroner mindre enn det Solskjær tjener på ei uke.

- Ole Gunnar har fortjent den lønna. Hvis jeg og David jobber like hardt, kan også vi oppnå det, sier Pah, som for alvor snuser på profflivet og velfylte bankkontoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer