FIKK UVENTET BESØK: Pavlos Joseph tok seg enkelt inn i garderoben der blant andre David Beckham og Wayne Rooney befant seg etter 0-0-kampen mot Algerie. Her får Rooney et trøstende klapp på skuldra etter 1-4-ydmykelsen mot Tyskland søndag. Foto: AP Photo/Michael Sohn
FIKK UVENTET BESØK: Pavlos Joseph tok seg enkelt inn i garderoben der blant andre David Beckham og Wayne Rooney befant seg etter 0-0-kampen mot Algerie. Her får Rooney et trøstende klapp på skuldra etter 1-4-ydmykelsen mot Tyskland søndag. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Inntrengeren som konfronterte Beckham fikk hjelp av journalist

Engelsk tabloidreporter arrestert i Sør-Afrika.

|||(Dagbladet): Fotballsupporter Pavlos Joseph havnet i arresten noen dager etter det høyst ubudne besøket i Englands garderobe.

Nå har han fått selskap av Simon Wright, Sunday Mirror-journalisten som fikk det eksklusive intervjuet i etterkant.

- Politiet har grunn til å tro at hendelsen var iscenesatt, og at flere personer har samarbeidet, opplyser polititalsmann Bheki Cele ifølge nyhetsbyrået AFP.

Wright har angivelig innrømmet å ha holdt Joseph skjult på et hotell under falskt navn, mens politiet var på leiting etter ham.

I tillegg mener de altså at Sunday Mirror var arkitekten bak hele garderobestuntet.

- Politiet har en sterk mistanke om at motivet var å framstille sikkerhetsrutinene under VM negativt, og muligens tjene penger på det, sier Cele.

I RETTEN: Pavlos Joseph er blitt stilt for retten etter at han tok seg inn i Englands garderobe etter kampen mot Algerie. Foto:  AFP PHOTO/RODGER BOSCH
I RETTEN: Pavlos Joseph er blitt stilt for retten etter at han tok seg inn i Englands garderobe etter kampen mot Algerie. Foto: AFP PHOTO/RODGER BOSCH Vis mer

Tabloidavisa oppnådde trolig begge deler.

I intervjuet forklarte Joseph at han egentlig bare var tissetrengt, og at han ble dirigert i gal retning av en sikkerhetsvakt.

Plutselig sto han ansikt til ansikt med David Beckham, som var med den engelske troppen som en slags inspirator.

- David (Beckham) tok et skritt mot meg og spurte «hvem er du?». Med en gang visste ikke hva jeg skulle si. Jeg kikket rundt på alle sammen og tilbake på ham. Jeg sa: «Jeg er Pavlos, og jeg må faktisk gå på toalettet». Et lite øyeblikk var det helt stille. Men så tenkte jeg: «Pokker heller, jeg er i Englands garderobe. Hvorfor ikke si noe?» Jeg kikket David i øynene og så: «David, vi har brukt masse penger på å reise hit. Dette er en skam. Hva tenker du å gjøre med det?», forklarte Pavlos Joseph.

Det engelske fotballforbundet var raske med å sende en offisiell klage til VM-arrangøren og FIFA, der de uttrykte bekymring for de sviktende sikkerhetsrutinene.

Til tross for at politiet nå har foretatt to arrestasjoner kommer etterforskningen til å pågå videre.