Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Innvandringsmyndighetene har omringet Wembley!»

Carlton Cole prøvde å være morsom. Nå venter straff fra FA.

HUMORIST: Carlton Cole prøvde å være morsom, men nå risikerer han straff for utilbørlig oppførsel. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX
HUMORIST: Carlton Cole prøvde å være morsom, men nå risikerer han straff for utilbørlig oppførsel. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): FAs kampanje mot alt uvesen i fotballen ruller videre.

Den siste uka har Wayne Rooney fått to kampers karantene for banning, nå er Carlton Cole tiltalt for utilbørlig opptreden av FA for en kommentar han kom med på Twitter under Englands landskamp mot Ghana på Wembley i slutten av mars.

Kampen endte forøvrig 1-1 etter Andy Carrols første landslagsmål og en sein utligning fra Gyan.

Carlton Cole-humor? Det var uvanlig positiv stemning i England etter privatlandskampen. Ikke bare var et urutinert engelsk lag gode på hjemmebane, kampen var livlig og underholdene, ikke minst takket være enorm støtte til Ghana på tribunen. Det som kryper og går av engelskmenn med ghanesiske aner var tilstede på Wembley, og de skapte en fantastisk ramme rundt kampen.

Det fikk naturligvis West Ham-spiss Carlton Cole med seg. Så han tok opp telefonen og skrev følgende i en tweet han seiere har slettet:

«Immigrasjonsmyndighetene har omringet Wembley! Jeg visste det var en felle! Hahahaha. Den eneste måten å komme seg trygt ut herfra, er å gå med en engelsk landslagstrøye og male ansiktet med St. Georges-flagget.»

- Ansvarlig Twitter-bruk Forsøket på humor ble imidlertid ikke tatt godt imot hos det engelske fotballforbundet.

- Vi vil fortsette å oppfordre på det sterkeste til ansvarlig bruk av medier som Twitter, særlig på grunn av deres økende tilgjengelighet og popularitet. Hva som kan virke som en harmløs kommentar, kan anses som støtende av andre. Det kan føre til at man uforvarende forsterker negative stereotypier, deriblant rasistiske. Vi vil arbeide med alle våre partnere for å sikre oppfølging rundt hva som er uakseptabel oppførsel, sier Herman Ouseley, leder av Kick It Out, til The Guardian.

Carlton Cole hevder det hele var en spøk. West Ham-spissen har må innen onsdag klokka 16 avgi en forklaring.

PS! Carlton Coles humor fikk seg ingen knekk etter spøken om Ghana-fansen. Et par dager seinere, på 1. april, skrev han på sin Twitter-profil at han ikke var i West Ham-troppen «på grunn av ting han ikke kunne snakke om».

LURVELEVEN: Ghanesiske supportere skapte en fantastisk ramme rundt privatlandskampen mellom England og Ghana på Wembley. Foto: AP Photo/Sang Tan/Scanpix
LURVELEVEN: Ghanesiske supportere skapte en fantastisk ramme rundt privatlandskampen mellom England og Ghana på Wembley. Foto: AP Photo/Sang Tan/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media