Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Inspirert av Bjørndalen

Kristen Skjeldal så Ole Einar Bjørndalen på tv fra Oberhof fredag. Det inspirerte ham såpass mye at han gikk seg inn til en tredjeplass i gårsdagens verdenscuprenn over 10 km friteknikk i tsjekkiske Nove Mesto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg studerte teknikken til Ole Einar og jeg har mye å lære av ham. Jeg prøvde å ha bildet av hans skigåing i hodet underveis i løpet, og prøvde å gå lett på ski hele tida, sier Skjeldal til Dagbladet.

Teknikkstuderingen gjorde at han lenge kjempet om seieren i går, men ble slått i mål av Fabio Maj og Jack Mae.

- Nyttig påminning

- Jeg synes sjøl det er en nyttig påminning å få slik input og Ole Einar er en kjempeflink løper. Det har vært både inspirerende og moro å ha ham med i de verdenscupløpene han har gått, sier Skjeldal.

Han gikk ut sist i seedet gruppe, og ledet også etter tre kilometer. I mål var han fire sekunder bak vinneren. Dermed er seieren i Lahti i 1991 fortsatt hans eneste seier i verdenscupen.

- Jeg startet sist og hadde alle muligheter, men jeg klarte ikke å gå ordentlig i kjelleren for å hente ut de siste kreftene, sier Skjeldal.

- Irriterende nær

Han var litt mellomfornøyd i går.

- Jeg er kjempeglad for tredjeplassen, men når jeg er så nært er det irriterende, sier Skjeldal og fortsetter:

- Det er lett å henge seg opp i at jeg er så nær. Fire sekunder er bare litt her og litt der. Nei, jeg får glede meg over medaljeplassen, sier Skjeldal.

Nå reiser han hjem for å gå NM.

- Jeg skal gå 10-kilometeren og jaktstarten. Deretter blir det høydeopphold sammen med resten av landslaget i USA, sier Kristen Skjeldal.

PS! Thomas Alsgaard, Anders Aukland og Per Elofsson sto over løpet.

NESTEN BEST: Kristen Skjeldal kom i mål fire fattige sekunder bak vinneren Fabio Maj fra Italia i gårsdagens verdenscuprenn. - Når jeg er så nært, er det irriterende, sier Skjeldal.
Hele Norges coronakart