- Inspirert av hetsinga

Jan Gunnar Solli synes spanjolene er dumme hvis de undervurderer Norge.

LA MANGA/VALENCIA (Dagbladet): - Jeg så i avisene at de fleste spillerne tippet fra 3- 0 til 5- 0 som resultat i kampen. De undervurderer oss garantert, sier Solli, som mest sannsynlig starter som venstre indreløper for Norge i kveld.

- Jeg så også noen bilder fra treningen til spanjolene, der de trente på duellspill med å rive, slite og dytte borti hverandre. Men det blir noe annet når de møter norske vikinger, he-he.

Inspirert

Solli har også bitt seg merke i at sportsavisa Marca har harselert med nordmennenes klesstil og matvaner.

- Jeg blir inspirert av sånn hetsing. Ærlig talt så tror jeg de må forstå at ved sånne viktige kamper er det nødvendig at alt er mest mulig likt det vi er vant til fra Norge, med mat og oppladning. Og at vi var rare som reiste i dongeribukser, er i alle fall dumt å si. Så vidt jeg har sett, så går de fleste her nede også i jeans, flirer Solli.

- De journalistene som skriver sånt, de kan, unnskyld at jeg sier det, ikke ha mye oppi topplokket.

- Beste lag

Solli får ikke endelig beskjed om at han starter kampen før i formiddag. Men gutten har vært drillet i indreløperrollen på samtlige formasjonsøkter siden tirsdag. Og har gjort det bra på treningsøktene.

- Jeg håper selvsagt jeg spiller fra start, og gleder meg. Dette er en kamp man drømmer hele livet om å få spille. Og jeg tror det er en kamp som vil passe min spillestil. Jeg har spilt liknende kamper i samme posisjon på U21-laget.

- Er målet at hele Spania skal kunne navnet ditt etter kampen?

- Nei, he-he. Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg regner med at spanjolene knapt vet navnet på et par norske spillere uansett. Så jeg tror det er viktig å holde beina på jorda sånn sett. Jeg tror vår styrke er at vi er best av de to lagene som lag. Det kan vi vinne på, sier Solli.

Om Solli starter blir det hans debut fra start på A-landslaget. Men trener Nils Johan Semb nekter å se noen problemer med å sette en Tippeliga-reserve i den norske startoppstillinga.

- Det er verre for Jan Gunnar å spille seg inn på RBK. De har jo Ørjan Berg også, sier Semb.

Solli har sagt det samme selv ved flere anledninger. Og har i alle fall den rette innstillingen.

- Jeg så spanjolene lo av Semb fordi han mente 2- 1-tap var et bra resultat. Men det er jo det. Da har vi bortemål, og da går vi til EM på 1- 0 hjemme.

SELVSIKKER: Jan Gunnar Solli er innstilt på å vise spanjolene en ting eller to i kveld. Her er det Håvard Flo som ikke får låne ballen.