Emil Iversen

Inspirert av Klæbo

Emil Iversen (30) har klart å nullstille seg etter en sesong der det meste gikk galt.

GODE LAGKAMERATER: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE LAGKAMERATER: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det eneste jeg tenker på nå er hvordan jeg skal bli god igjen. Og det er egentlig det eneste jeg har tenkt på siden jeg kuttet sesongen og tok en pause, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg har dvelet ved hvorfor det gikk så galt i år, hva skal jeg gjøre neste år og i tida framover. Hvordan skal vi gjøre Emil Iversen «great again»? Det er det jeg tenker på nå.

Det har gått en drøy måned siden 30-åringen valgte å avslutte sesongen tidlig. For etter å ha blitt overtrent og slitt med kroppen siden desember, var det på tide å kalle en «spade for en spade», forteller han.

- Det var ikke lenger noen vits å grave seg ned i det hølet jeg sto i. Det ble bare lenger og lenger ned, for hvert renn. Etter Lahti var det ingen vits å prøve noe mer, da var det bare å la kroppen hente seg inn igjen og komme på plussiden.

Siden den gang har Iversen hatt covid. Han har slappet av. Og han har dvelt ferdig over hva som gikk galt i en OL-sesong, der hans beste plassering ble en 7. plass på 15-kilometeren i Ruka i november.

Tar tida til hjelp

Da Iversen gikk ut av fjorårssesongen som verdensmester på 50 kilometer i Oberstdorf, var ønsket om å bli enda bedre ytterligere forsterket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer