Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aleksander Aamodt Kilde om OL-sesongen

Inspirert av Mowinckel: - Man må aldri gi opp

Aleksander Aamodt Kilde er inspirert av det Ragnhild Mowinckel har fått til denne sesongen. Nå vil han slå knallhardt tilbake etter en skuffende sesong.

SER FRAMOVER: Aleksander Aamodt Kilde innrømmer at han har slitt litt denne sesongen. Nå ser han lyst mot neste sesong. Her med lagkameratene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SER FRAMOVER: Aleksander Aamodt Kilde innrømmer at han har slitt litt denne sesongen. Nå ser han lyst mot neste sesong. Her med lagkameratene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det begynner å nærme seg sesongslutt etter det som har vært en kjempesesong for de norske alpinistene. Men først: Kvitfjell.

Denne sesongen har veteranen Aksel Lund Svindal (35) vunnet tre verdenscuprenn og tatt et gjevt OL-gull i utfor. Kjetil Jansrud har én verdenscupseier, ett OL-sølv og en -bronse. Og like gledelig: Ragnhild Mowinckel, som tok to OL-sølv og sin første verdenscupseier fredag.

En som derimot ikke har fått det til å stemme helt, er Aleksander Aamodt Kilde (25). Han lar seg inspirere av Mowinckel før Kvitfjell-helga og det som kommer senere:

- Det er helt utrolig, altså. Først og fremst veldig morsomt og kjempefortjent. Måten hun angriper på i en sånn situasjon... Det er sterkt. Hun har kjørt på seg selvtillit denne sesongen, og har vist at hun er god nok til å vinne renn. Det er helt utrolig og veldig kult. Man må aldri gi opp, sier Kilde til Dagbladet.

VANT: Ragnhild Mowinckel vant sin første verdenscupseier fredag. Foto: AP Photo/Marco Tacca
VANT: Ragnhild Mowinckel vant sin første verdenscupseier fredag. Foto: AP Photo/Marco Tacca Vis mer

Byttet skimerke

Kilde er den naturlige arvtakeren etter Jansrud og Svindal. Allerede i 2016 tok han sine to første verdenscupseire. Men det har stoppet litt opp, og denne sesongen har 25-åringen bare én pallplassering.

Han tror det er to ting som har spilt inn: Først, skaden han pådro seg før sesongstart. Også har det nok litt å si at han byttet skimerke før sesongen.

- Det er nok helheten. Skaden kom på et dårlig tidspunkt. Det er en del av gamet, men det fikk nok større konsekvenser enn jeg hadde sett for meg. Men nå er det viktig å se positivt framover mot en ny sesong og legge en god plan, sier Kilde.

Han beskriver bytte av skimerke som en «lang prosess». Kilde gikk nemlig over til Head - det samme som Jansrud og Svindal kjører på - før sesongen.

- Det var jeg klar over. Det startet bra, men så fikk jeg jo denne skaden som gjorde at jeg kom litt på halv tolv inn i sesongen. Men jeg angrer selvfølgelig ikke på skibyttet. Jeg har det beste utstyret på beina og de beste folkene rundt meg. Jeg må bare forbedre meg selv. Jeg må se på egen utvikling og ha fokus på det - og ikke så mye på utstyret. Det bør komme av seg selv, sier Kilde.

Angrer ikke

- Hva mener du med at det er en «prosess» å bytte ski?

- Det er noen småting. Det er ikke langt unna. Men det tror jeg man trenger litt tid på å finne ut, slik at man kan prøve litt forskjellige ting og forhold, og få balanse i utstyret. Det får man av å kjøre mye på ski. Det blir en viktig periode for meg framover, sier Kilde.

Han er klar på at han ikke angrer på at han gjorde dette byttet inn mot OL-sesongen.

- Det er to år siden forrige verdenscupseier. Begynner det å klø litt?

- Ja, det gjør selvfølgelig det. Men jeg får bare jobbe på videre, så vet jeg at resultatene kommer.

Arvtakeren

Som nevnt - Aksel Lund Svindal har vært med i gamet lenge, har oppnådd mye, og merker skadeproblematikken på kroppen. Kjetil Jansrud har etterhvert blitt en rutinert mann.

- Det er ikke bare-bare å skulle være arvtaker etter de to. Men det kommer noen litt yngre karer som jeg skal dra med meg, som er viktig for meg med tanke på egen utvikling, men også deres, sier Kilde.

Under OL hadde ikke Svindal bestemt seg for hva han gjør etter denne sesongen. Men han utelukket ikke å fortsette en sesong til. For Kjetil Jansrud ligger det nok enda lenger fram i tid.

- Jeg håper selvfølgelig de holder på så lenge de klarer. Den tid, den sorg, sier Kilde.

Kvitfjell-utforen går lørdag. Søndag kjører alpingutta super-G.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!