Norge-Sverige i EM:

Inspirert av Northug

Det er alltid spesielt når Norge og Sverige møtes. De norske spillerne frykter et revansjelystent svensk lag.

KAMPMODUS: Petter Øverby og resten av det norske landslaget har muligheten til å slå Sverige ut av EM. Foto: NTB scanpix
KAMPMODUS: Petter Øverby og resten av det norske landslaget har muligheten til å slå Sverige ut av EM. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Sverige, søndag kl. 18.30

MALMÖ (Dagbladet): Det er alltid litt rivalisering når Norge og Sverige møtes på idrettsarenaen og søndagens EM-kamp er intet unntak.

Svenskene er på hjemmebane her i Malmö, men spiller med kniven på strupen. Laget kom seg videre fra gruppespillet, men fikk en brutal start på hovedrunden i møte med Portugal. Sverige er i dype problemer og med tap mot Norge kan de glemme semifinale.

- Det skal selvfølgelig bli deilig å slå de ut av turneringen, men vi tenker mye lenger enn Sverige-kampen, sier Gøran Johannessen.

- Jeg gir egentlig litt blanke i Sverige. Vi fokuserer på oss selv, melder Sander Sagosen.

Norge leder hovedrunden og er på god vei mot semifinale.

Den svenske håndballstjernen Kim Ekdahl Du Rietz har valgt en karrierevei helt utenom det vanlige. Vis mer

- Synes ikke synd på Sverige

Noen av de norske spillerne tar Sverige-kampen som en hvilken som helst kamp, men det ligger likevel noe ekstra bak møtet med de blågule naboene.

Petter Øverby kjenner seg igjen i rivaliseringen og har blitt inspirert av andre idrettskollegaer.

- Det har alltid vært spesielt å møte de, helt fra vi spilte med juniorlaget. Du ser på TV og ser Northug slå svenskene, og du spiller mot de selv. Det er naboland og rivalisering, sier linjespilleren.

Han er imidlertid redd for å være like breial som det trønderske skiikonet.

- Jeg prøver å ikke helle bensin på bålet unødvendig. Vi trenger ikke å gi svenskene mer motivasjon inn mot denne kampen her. De har nok revansjelyst etter tapet mot Portugal, mener Øverby.

- Synes du synd på dem siden de ikke presterer på hjemmebane?

- Jeg synes ikke synd på dem. De er gode håndballspillere og må ta ansvar for sin egen prestasjon. Idretten er brutal.

Mange av de norske landslagsspillerne er lagkamerater med svenskene på klubblaget. For Magnus Abelvik Rød er det derfor ekstra viktig å vinne søndagens kamp. Da kan det bli litt Northug-tendenser i garderoben.

- Det viktigste er at vi kan komme tilbake til klubblaget og ha det på de. Det gir litt ekstra i garderoben. For oss handler det om å ta det også om å ta det neste steget mot semifinale og da er Sverige en nøkkelkamp, sier 22-åringen.

13 000 svensker

Johannessen hadde en litt trå start på mesterskapet, men har virkelig fått fart på sakene de siste kampene. I forrige kamp mot Ungarn banket han inn seks scoringer og satte voldsom fart i det norske angrepet. Han advarer mot å undervurdere svenskene.

- Jeg tror det kommer et veldig revansjelystent Sverige. De har ikke funnet helt ut av det nå, men de beviste i EM for to år siden at de hører hjemme i verdenstoppen, sier han.

I gruppespillet ble Norge godt hjulpet av et ivrig hjemmepublikum. Søndag er situasjonen snudd på hodet.

- Det pirrer egentlig uansett hvem som er motstander. Vi ønsker å vinne hver kamp uavhengig av om det er Sverige. Men det blir litt ekstra i morgen fordi Sverige gjorde kampen de gjorde mot Portugal. De er revansjelystne og det sitter 13 000 svensker på tribunen, sier trener Christian Berge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer