ELSKET: Oscar viser hjertetegnet til laget, landet og datteren etter å ha scoret mot Kroatia i åpningskampen. I kveld får han en ny mulighet mot Mexico. Foto: Ivan Alvarado/Reuters/NTB Scanpix
ELSKET: Oscar viser hjertetegnet til laget, landet og datteren etter å ha scoret mot Kroatia i åpningskampen. I kveld får han en ny mulighet mot Mexico. Foto: Ivan Alvarado/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Inspirert av Romario og hyllet av Cafu

Oscar er én av Brasils viktigste VM-brikker.

Brasil - Mexico 21:00

(Dagbladet): Neymar har hatt et nesten umenneskelig press på seg før mesterskapet på hjemmebane, men taklet det strålende i åpningskampen mot Kroatia. Barcelona-angriperen scoret to og ble kåret til banens beste. 

Oscar skapte kanskje ikke like mange overskrifter som vidunderbarnet Neymar etter 3-1-seieren. Likevel er det Chelsea-spilleren som trekkes fram når tidligere Brasil-kaptein Cafu skal peke på vertsnasjonens nøkkelspiller. 

- Det var kanskje en risiko av Luis Felipe Scolari å bruke Oscar framfor Willian mot Kroatia, men Oscar ga virkelig svar på tiltale ved å bli banens beste i mine øyne. Han visste hva Scolari ønsket av ham, og han gjorde nettopp det, sier Cafu til Telegraph, før han slår fast:

- Etter kampen mot Kroatia er Oscar uerstattelig for Brasil.

Trenerskryt 22-åringen fra São Paulo hadde en målgivende pasning til Neymar, i tillegg til å sette det avgjørende 3-1-målet med tåspissen mot Kroatia. Målet gjør at hovedpersonen selv sammenligner seg med en annen Brasil-legende: Romario. 

- Det var en real tupp, på ekte Romario-vis. Jeg lærte det da jeg spilte futsal, og fordi jeg hadde krampe i begge beina, var det den eneste muligheten jeg hadde til å få litt kraft i avslutninga, sa Oscar på en pressekonferanse i går. 

I tillegg til den offensive kreativiteten, løp Oscar utrettelig defensivt for å hamle opp med Luka Modric and Ivan Rakitic. Brasils trener, 65 år gamle Luis Felipe Scolari, har de siste dagene vært full av lovord om 22-åringen.

- Han løp med ballen og startet en haug med angrep. Neymar ble kanskje kåret til banens beste, men skulle jeg valgt en annen, hadde det blitt Oscar, sier Scolari. 

Pappaglede I kveld venter Mexico i vertsnasjonens andre kamp. Oribe Peralta scoret de grønnkleddes eneste tellende mål mot Kamerun, og vinneren av dagens oppgjør er så godt som sikret avansement til åttendelsfinalen. Hjemmelaget må finne seg i å være storfavoritter mot Miguel Herreras menn, uten at Oscar og de andre tar lett på saken av den grunn. 

HYLLER OSCAR: Brasil-legenden Cafu. Foto: Nelson Almeida/AFP Photo/NTB Scanpix
HYLLER OSCAR: Brasil-legenden Cafu. Foto: Nelson Almeida/AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer

- Vi må forbedre oss, alle kampene er vanskelige. Vi går inn i hver kamp som om det skulle vært finalen. Det er en del småting vi må rette på for å gå seirende ut, sier Oscar, som har scoret på hjemmebane på flere måter de siste dagene. 

For under to uker siden ble han nemlig pappa til lille Julia, noe han innrømmer at har gitt ham ekstra styrke inn i mesterskapet. Men at han måtte bevise noe ekstra etter å ha tatt tilbake plassen fra Willian, som hadde den i oppkjøringa, det går han ikke med på. 

- Jeg trenger ikke å bevise noe til noen. Den eneste jeg spiller for, er Felipão (Scolari). Han har alltid gitt meg full tillit.

• Brasil møter Mexico på Estadio Castelao klokka 21:00 i kveld.

INSPIRERER OSCAR: Tidligere storscorer for Brasil, Romario. Foto: Felipe Dana/AP Photo/NTB Scanpix
INSPIRERER OSCAR: Tidligere storscorer for Brasil, Romario. Foto: Felipe Dana/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer