Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018:

Inspirert Kristoff: – Skal prøve å følge opp dette

Martin sikret UAEs første tour-etappeseier etter imponerende angrep.

LAGKOMPIS: Daniel Martin er en av de to kapteinene til UAE Team Emirates. Alexander Kristoff er den andre. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
LAGKOMPIS: Daniel Martin er en av de to kapteinene til UAE Team Emirates. Alexander Kristoff er den andre. Foto: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MÛR-DE-BRETAGNE (procycling.no): – Jeg har en klar idé for hvordan jeg vil kjøre i bakken, sa Dan Martin til procycling.no før etappestart i Brest.

Den sjette etappen med målgang på toppen av Mûr-de-Bretagne var en glimrende mulighet for UAE-rytteren, som viste god form med sjetteplass på onsdagens etappe til Quimper.

Den ideen gjennomførte han også til punkt og prikke. Da Tour de France hadde målgang her tilbake i 2015 ble iren nummer to, kun slått av Alexis Vuillermoz. AG2R-rytteren angrep den gang mot toppen av det bratte partiet, med rundt 1200 meter igjen.

En halsende Martin gikk etter ute på den noe flatere siste kilometeren, men klarte ikke å hente ham inn.

Mer eller mindre på nøyaktig samme punkt som Vuillermoz, gikk Martin til på torsdagens etappe. Som for tre år siden var det heller ikke denne gangen noen som fulgte etter. Pierre Latour gjorde et tappert forsøk på å hente ham inn, men denne gangen kom Martin seirende ut av en duell mot en AG2R-rytter opp Mûr-de-Bretagne.

Kjærkommen seier for UAE

Seieren var meget kjærkommen for et UAE-lag som ikke har hatt noen stor sesong så langt. Fabio Aru, Dan Martin og Alexander Kristoff ble hentet inn som kapteiner foran årets sesong, men foran Tour de France hadde kun åtte seirer.

Tegnene på at spesielt Dan Martin hadde begynt å finne formen var likevel på plass, etter at han imponerte med etappeseier og fjerdeplass sammenlagt i Critérium du Dauphiné.

– Jeg er glad på vegne av hele laget og Dan Martin så klart. Vi hadde som mål å vinne med ham. Det er en bakke som passer ham godt og det viste han også i dag, sier Alexander Kristoff til procycling.no etter etappen.

– Tar seieren vekk litt av presset på dere nå i Tour de France?

– Det er litt borte nå. Nå har vi en seier i Tour de France, så det er i hvert fall ikke mislykka. Han håper jo på et bra sammendrag også. Nå har vi i hvert fall fått en etappeseier, så får vi se om vi klarer noen flere, sier Martins norske lagkamerat.

Kristoff vil følge opp

Kristoff fant seg tidlig en gruppetto inne på de siste milene og fikk spart mest mulig krefter. For på de tre neste dagene håper han selv å kunne bidra til at antall etappeseirer for UAE dobler seg.

– De neste to etappene er spurter og så er det brosteinsetapppen. Det er tre dager som bør passe meg bra, sier nordmannen, og kommer med en utfordring til seg selv:

– Jeg skal prøve å følge opp dette, sier 31-åringen, som sist vant en etappe i Tour de France i 2014.

Sikter mot podiet i sammendraget

Med seieren klatret Martin opp til en 21. plass i sammendraget, ett minutt og 27 sekunder bak ledende Greg Van Avermaet.

De sekundene er det en svak lagtempo som har skylden for. Selv forteller Martin på pressekonferansen etter rittet at han håper sekundene der ikke vil ha for stor innvirkning på sammenlagtresultatet når man ankommer Paris.

Selv vil iren ta det for dag, men etter å ha kommet på sjetteplass i fjor etter å ha syklet de siste to ukene med store ryggsmerter, er han klar på at målet er å komme så høyt opp som mulig.

– Jeg tror det er mulig at han kan utfordre om en podieplass. Det er målet hans egentlig. Formessig tror jeg han er bra nok. Lagtempoen var ikke gnistrende og så er det en tempo hvor han også sannsynligvis taper litt tid til, sier Kristoff.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!