Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Instagram? Meg? Nei, jeg er ikke der

Northugs svar på "I'm sorry and I suck"-meldinga.

I RAMPELYSET: Petter Northug underpresterte med en 23. plass på Beitostølen i dag, men var likevel i søkelyset - som alltid. - Jeg klarte ikke helt å få tenning på dette rennet, sier han. Foto: Tormod Brenna
I RAMPELYSET: Petter Northug underpresterte med en 23. plass på Beitostølen i dag, men var likevel i søkelyset - som alltid. - Jeg klarte ikke helt å få tenning på dette rennet, sier han. Foto: Tormod Brenna Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Fredag kveld ble denne meldinga lagt ut på Petter Northugs instagramkonto: "I'm sorry and I suck!"

Da pressen i dag ville ha en forklaring på hva han mente med det etter å ha gått inn til en tredjeplass på klassiskrennet fredag, svarte Northug med å spille uforstående.

- Instagram? Meg? Nei, jeg er ikke der, sa han.

Uansett, kontoen "Jantelov1" - som kryr av Northugbilder og har 171 000 følgere - fikk nærmere 10 000 likes på meldinga. Uansett hvem som la den ut.

Og om det er Northug som står som konto-eier, kan følgerne bare glede seg til hva som eventuelt kommer der i kveld. For om humøret var så dårlig etter en tredjeplass fredag, spørs det hvordan det er etter en 23. plass på skøytedistansen i dag.

Petter Northug fikk det rett og slett ikke til i løypene på Beitostølen, og var aldri med og kjempet om noe som helst.

Ei god økt I går tok Northug seg tid til kun en kort ordveksling med pressfolkene, i dag hadde han litt mer å meddele.

- Ei god treningsøkt, sier Petter selv om løpet.

- Når jeg får brynt meg mot de beste, som i dag, blir økta litt hardere enn om jeg skulle gjort den alene. Det er bra, sier han.

Og selv om plasseringa ikke ble all verden, fikk han i alle fall vist at han fortsatt behersker det beryktede rykket. I bånn av "danskebakken" ble Sjur Røthe parkert da Northug skrudde opp frekvensen.

- Det var en protest mot et eller annet som jeg ikke vet hva er. Jeg prøvde på noe som ikke hadde noe fornuft i seg. Men vi skal jo til Sverige en tur i vinter og det er greit å trene på noe som kan bli aktuelt å gjøre der, sier han om akkurat det.

Og om en 3. plass og en 23. plass som beholdning etter to renn på Beitostølen er han litt mer alvorlig.

- Det er vel godkjent. Det mangler fortsatt en del. Det siste giret er ikke helt i orden og på form er det mye å gå på. Dessuten hadde jeg vel ikke den store tenningen foran dette rennet, sier Northug.

Northug har ennå ikke bestemt seg for om han går søndagens sprint, men det som er sikkert er at han går verdenscupen i Kuusamo kommende helg. Fredagens tredjeplass er mer enn nok til å bli tatt ut på det løpet.

Suveren igjen Heller ikke Martin Johnsrud Sundby hadde noen superdag på Beitostølen i dag, selv om resultatlista tyder på noe annet.

Martin vant som han ville for andre dag på rad, men sprudlet ikke etterpå.

- Egentlig var det en blytung dag. Jeg kjente godt at det ble en lang fredag i går. Beina mine kjentes eldre ut enn de egentlig er, sier han etter å ha slått på Petter Elisasen med solide 16, 6 sekunder.

 

IKKE MEG: - Det var ikke meg, sier Petter Northug om denne Intagram-meldinga.
IKKE MEG: - Det var ikke meg, sier Petter Northug om denne Intagram-meldinga. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media