KRITISERES: Paige Spiranac er veldig populær i sosiale medier. Folk mener hun aldri ville blitt invitert til en turnering som spilles i disse dager, hvis det ikke var for utseendet. Foto: AP Photo/Martin Dokoupil/NTB Scanpix
KRITISERES: Paige Spiranac er veldig populær i sosiale medier. Folk mener hun aldri ville blitt invitert til en turnering som spilles i disse dager, hvis det ikke var for utseendet. Foto: AP Photo/Martin Dokoupil/NTB Scanpix Vis mer

Instagram-sensasjon skaper heftige diskusjoner: - Jeg fokuserer ikke på hva de sier

Beskyldes for å få muligheten i golf-turnering på grunn av utseendet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har skapt reaksjoner at den amerikanske golferen Paige Spiranac har blitt invitert til å delta i golfturneringen Omega Dubai Ladies Masters. Turneringen regnes som den fjerde mest verdifulle på damesiden.

Grunnen er at folk mener Speranac er invitert på grunn av sitt vakre utseende og sin kjendisstaus i sosiale medier. 

Spiranac har nesten en halv million følgere på Instagram. Hun kaller seg selv fitness-avhengig, og legger ut flere bilder av seg selv i det folk vil kalle sexy positurer. 

Hun legger også ut mange videoer der hun utfører såkalte «trickskudd».

Forstår ikke kritikken Den profesjonelle golferen så seg nødt til å forsvare seg selv da folk antydet at hun ikke ville blitt invitert hadde det ikke vært for utseendet.

 - Jeg skjønner hvor kritikken kommer fra. Jeg har spilt golf og levert gode resultater, men når du sammenlikner spillet mitt med de beste spillerne i verden, så er jeg ikke i samme liga, sier Spiranac ifølge engelske The Telegraph.

Hun vil ikke fokusere på de menneskene som kritiserer henne.

-  Men jeg skulle ønske de kunne se at jeg jobber så hardt jeg kan. Kanskje jeg klarer det, kanskje jeg ikke klarer det. Men jeg forsøker bare å fokusere på hva jeg må gjøre, og jeg må komme til neste nivå og ikke fokusere på hva de sier, sier Spiranac, som forstår at sosiale medier er hovedgrunnen til at hun fikk være med.

Forsvares Spiranac blir tatt i forsvar av golfer Laura Davies, som mener hun bør få mulighet til å vise hva hun kan.

- Jeg har hørt hva noen av spillerne har sagt, men jeg har ikke truffet henne. Alle trenger en sjanse, og hvis hun er en god spiller, syns jeg det er flott at hun er her. Men dersom hun er her av andre grunner enn å være en god golfer, er det litt poengløst, sier Davies, som avsluttet dagen som nummer fire.

Spiranac avsluttet dag én i turneringen med 94. plass av 108 startende. Hun endte dagen på fem over par.

I juli ble Paige Spiranac kåret til den «den vakreste kvinnelige sportsutøveren på jordkloden».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer