Inter avgjorde sekunder ut i Huseklepps Serie A-debut

Fikk 20 minutter på banen da Bari tapte for femte gang på rad.

(Dagbladet): Bari - Inter 0-3.

Etter å ha ventet et halvt fotballiv på å realisere utenlandsdrømmen, fikk Erik Huseklepp (26) omsider oppfylt ønsket sitt da nedrykkstruede Bari la et tilstrekkelig antall millioner på bordet til å overbevise Brann om å la ham gå.

Laget fra Sør-Italia ligger håpløst til på jumpoplass på Serie A-tabellen, og gikk inn til kveldens hjemmekamp mot Inter på San Nicola med ni poeng opp til sikker plass.

«Hanene» har dessuten lidd av scoringsvegring denne sesongen: 14 mål på 22 seriekamper var fasiten så langt.

Kastet inn Derfor nølte ikke trener Giampiero Ventura med å inkludere nyervervelsen fra Bergen i planene sine til møtet med de regjerende seriemesterene, selv om han hadde fått lite tid til å tilpasse seg nye omgivelser.

Huseklepp startet på benken, og fikk se både lagkameratene og gjestene fra Milano fyre med løskrutt helt til han slapp til 69 minutter ut i oppgjøret på stillingen 0-0.

Det sto seg imidlertid ikke lenge. Knapt et halvt minutt ut i nordmannens Serie A-debut, kombinerte leiesoldaten Houssine Kharja lekent med Samuel Eto'o før han ekspederte ballen forbi Baris sisteskanse Jean Francois Gillet.

Chivu-slag Inter skulle ha vært redusert til ti mann før ledermålet, men Christian Chivu slapp unna det røde kortet da verken dommeren eller assistentene hans så rumenerens knyttneveslag i ansiktet på Baris Marco Rossi en snau time ut i kampen.

Inter-backen vil garantert bli straffet med en lengre karantene i etterkant, men bortelaget ble ikke skadelidende der og da. Nå varsler trener Leonardo at han vil ta en prat under fire øyne med Chivu.

DEBUT: Erik Huseklepp fikk drøye 20 minutter på banen mot Inter. Dessverre for Bari og nordmannen scoret innleide Houssine Kharja (t.v.) ledermålet for Inter bare sekunder etter innhoppet til Huseklepp. Foto: Image Sport/Reuters/Scanpix
DEBUT: Erik Huseklepp fikk drøye 20 minutter på banen mot Inter. Dessverre for Bari og nordmannen scoret innleide Houssine Kharja (t.v.) ledermålet for Inter bare sekunder etter innhoppet til Huseklepp. Foto: Image Sport/Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg vil snakke med ham om den episoden. Det er ikke bra, og vi vil håndtere denne situasjonen internt, sier Inter-sjefen, ifølge Football Italia.

Få involveringer Huseklepp kunne nok ha håpet på bedre støtte fra lagkameratene og et mer medgjørlig forsvar i sitt første møte med italiensk fotball.

Involveringene ble få. Og de gangene han var i ballkontakt, fikk han utrettet lite, selv om han framsto som en av de friskere offensive pustene hos hjemmelaget i de minuttene han spilte.

Alltid utspekulerte Marco Materazzi kan samtlige tjuvtriks i boka, og gjorde livet surt for 26-åringen. Huseklepp ble likevel ikke skremt etter å ha møtt en av de mest famøse karakterene i internasjonal toppfotball.

- Han hadde to armer rundt meg hver gang jeg var i nærheten av ham, men hadde jeg fått ballen skulle jeg lurt ham. Jeg angrer på den siste vendingen. Jeg skulle jo skutt, sier Huseklepp, og tenker på en situasjon i sluttminuttene der han dro seg ned mot dødlinja i stedet for mot mål.

På overtid glapp konsentrasjonen fullstendig i Baris bakre rekker i en hemningsløs jakt på utligning, og både Giampaolo Pazzini og Wesley Sneijder kunne bokføre hver sin enkle scoring.

Dermed endte det, for Inters del, med en flatterende 3-0 seier.

- Kjedelig at vi tapte. Jeg følte meg bra og følte at jeg kunne fått til noe, sier Huseklepp til Bergensavisen.

Knappet inn på Milan Inter tok dermed et lite jafs oppover på tabellen, og er nå nummer tre. Avstanden opp til byrival AC Milan på førsteplass ble redusert med to nye poeng. Sju poeng og én kamp i bakhånd, skiller nå «Nerazzurri» fra klubben sjette strake seriemesterskap.

STARTET PÅ BENKEN: Erik Huseklepp startet på benken, men fikk 20 minutter som innbytter for Bari.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE
STARTET PÅ BENKEN: Erik Huseklepp startet på benken, men fikk 20 minutter som innbytter for Bari.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE Vis mer

- Vi har vunet seks av de siste sju Serie A-kampene, men jeg ser ingen grunn til å falle noen dom ennå, sier Leonardo.

Optimistisk Huseklepp Bari har helt andre utfordringer å stri med. Kveldens nederlag var det femte på rad, og avstanden opp til Catania på trygg grunn forble på ni poeng.

- Det er tydelig at det er kvaliteter i laget vårt. Vi bør ha en mulighet til å klare oss. Vi må bare ikke gi opp, understreker Huseklepp.

Søndag får Huseklepp den første av 15 gjenværende muligheter til å redde tilværelsen i Serie A. Da venter Brescia på bortebane.