Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Inter-eier risikerer utestengelse

Inter blir for alvor dratt inn i fotballskandalen i Italia. Eieren Massimo Moratti risikerer ett års utestengelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inter blir for alvor dratt inn i fotballskandalen i Italia. Eieren Massimo Moratti risikerer ett års utestengelse.

Han skal nemlig ha bedt det statlige telefonselskapet Telecom Italia spionere på toppdommeren Massimo De Santis. Moratti ville bevise at dommeren samarbeidet med tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi.

- Jeg følte meg forfulgt i lang tid, sier De Santis.

Ifølge Aftonbladet klarte man ikke framskaffe bevis for at dommeren samarbeidet med Juventus-ledelsen. Italias fotballforbund etterforsker saken.

Paulo Bergamo var tidligere ansvarlig for dommeroppsettet i serie A. Han skal ha hatt en av hovedrollene i fotballskandalen som ble rullet opp i våres. Til hans undring slapp Inter unna, samtidig som Telecoms avlyttede telefonsamtaler førte til at Juventus, Milan, Fiorentina og Lazio ble dømt.

- Jeg har også fått telefoner fra toppledere i Inter. Det er veldig rart at det bare er samtalene fra Juventus som er spilt inn, sier Bergamo.

Telecom er en av de største aksjeeierne i Inter. Ryddegutten i Italias fotballforbund, Guido Rossi, trakk seg forrige uke. Han måtte gå etter at det ble kjent at han hadde fått ny jobb i nettopp Telecom.

Rossi var mannen som fikk Juventus degradert til serie B, mens Milan, Fiorentina og Lazio alle startet serie A-sesongen med minuspoeng.

(©NTB)

ANKLAGET: Massimo Moratti risikerer ett års utestengelse etter avsløringer om telefonavlytting.