- Inter er best i forsvar

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Glem angrepsstjernene Christian Vieri og Hernan Crespo. Åge Hareide er mest redd Inter-forsvaret.

Hvem vinner Champions League-gruppene? Stem her! Hareide overtar som sjefstrener for Nils Arne Eggen 1. januar. I mellomtida sniker han seg rundt i Europa for å kikke på Rosenborgs mesterligamotstandere.

I dag reiser han til Amsterdam for å kikke på Ajax mot Lyon. Lørdag var han i Milan og så Inter vinne i ligastarten i Serie A.

Hareides inntrykk av Inter kan overraske mange som er mest opptatt av stjernetrioen Vieri, Crespo og Uruguays VM-stjerne Alvaro Recoba.

- De er faktisk enda bedre i forsvar enn i angrep, sier Hareide til Dagbladet.no.

Statistikken er heller ikke på RBKs side. I løpet av seks møter med italienske lag på Lerkendal har Rosenborg aldri vunnet.

Tre kamper mot Juventus har endt uavgjort, mens både AC Milan og Sampdoria har vunnet i Trondheim.

- Inter er et kompakt lag. De er sterke i duellspillet, sier Hareide.

Eggen-assisten Ola By Rise er enig med Hareide, og tror Lerkendal-publikummet kan få oppleve bare enten Crespo og Vieri på banen for Inter - fordi trener Hector Cuper vil prioritere forsvarsspillet mot RBK.

- Ingen av dem jobber mye defensivt, og Recoba må de ha på banen på grunn av dødballsituasjonene.

By Rise mener RBK står overfor en voldsom utfordring i kveld.

- Vi må være offensivt skapende på vårt beste, og samtidig være på vakt for Inters kontringer, sier By Rise til Dagbladet.no.

KLER AV ANGRIPERE:</B> Marco Materazzi (t.v.) er en av Inters forsvarskjemper. Her feirer han Christian Vieris scoring i 1-0-seieren mot Torino lørdag.